Tulku67 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 39087

Amit te akarsz csinálni azt úgy hívják hogy mini uszoda :-)))

Viccet félretéve, mindenképpen egyeztess szakemberrel (aki ismeri az építési folyamatot) mert szerintem elég komoly projeknek nézel elébe...nem 1-2 százezerről beszélünk (csak ha a hőszigetelt üveg m2-ére gondolok elborzadok)

De! (hogy építő jellegűt is írjak)

Én nem üvegezném, hanem polikarbonátoznám...vázszerkezet így sokkal kisebb-olcsóbb, ráadásul olcsóbb mint az üveg szerintem.
Padló kialakítása okos, de összefolyót tegyél be, ami megy a csatornába (nem ki az udvarra, mert télen szétfagy)...persze csatornába megy majd a homokszűrő backwash lötyije is, tehát úgy is kell az is.

Én vennék egy 40 ezres párátlanítót azért (nekem ilyen van itthon, átépítés után mindenhol folyt a víz annyira párás volt minden - azt a 2 évvel ezelőtti május-júniust sohasem feledem, annyi eső sohasem esett - és ez a kis gép pillanatok alatt megoldotta...nálad inkább mérsékelné, mivel a tetőről lecsöpögő vízcseppek irritálóak lehetnek télen :-)))

Padlót nagyon szigetelném, medence alá xps-t vagy más hőszigetelőt raknék, ne szökjön ott a meleg...

Mivel fogod fűteni a medencét? Azt tudod, hogy a külső hőmérséklet 28-30 fok között tanácsos, a víz (persze egyéni ízlés kérdése) de 25 foktól élvezhető...bár egyesek a 35 fokot is szerethetik...

Előzmény: Ali-bá (39086)