spapda Creative Commons License 2012.09.28 0 0 41472

"továbbra sem csak egy műanyag csőből áll"

 

Valóban, van itt néhány csavar is.

 

"ugyanolyan fejlesztési utat járt be, mint bármilyen eszköz, akár egy lapát, vagy egy autó."

 

Igen, de egy ásó (amiben több annyi anyag van, mint egy snorkelben) nem kerül 100 rugóba (plusz beüzemelési költség). A fejlődés mellett valahogy meg tudott maradni olcsó kelléknek.

 

"Ennek az a - roppant meglepő - oka lehet, hogy a túlnyomó többség mással csináltat dolgokat, vagy készen megvásárolja őket. Én kérek elnézést, hogy csak a legvalószínűbb forgatókönyvek érdekelnek."

 

Én kérek elnézést, hogy sokan képesek otthon megoldani önmaguknak ezeket a dolgokat. Amúgy a dolog csak azért sántít, mert mindig hozzáadod a PVC csőhöz a leutazás költségét (szerinted 10 rugó), meg a szaki költségét, miközben a 100 rugóshoz nem adod hozzá ugyanezeket.

 

"Szóval lehet, hogy itt a por mennyiségével (uccai/divat/koca vs munka/vérterepjárós) lesz a probléma? Lehet?"

 

Lehet, hogy nem olvastad el rendesen a gondolatmenetet? Lehet?

 

"Egen, én is ilyesmire gondolok, amikor a waffleboard kartel ténykedését látom - akik huszon-harmincezerér' sóznak rá egy vacak műanyag lapot szerencsétlen balekokra!"

 

Így van! Ezért volt az, hogy amikor nem készen vettük hűdeszuper off-road boltban a homokrácsot, akkor máris nem 40-50 rugó volt a pár (1 méteres, 38 mm vastag), hanem 14-15 rugóból (!) kijött egy szett mindenkinek. Így kevesebb, mint 1 év alatt valószínűleg 10x több waffle board lelt gazdára, mint az 50 rugós bolti áron. És a rácsgyártó cég még így is bőven jól járt. Pont erről beszélek: ha a csodasnorkelért nem 100 rugót kérnének, hanem mondjuk 25 rugót, akkor talán több fogyna belőle. De mivel el lehet adni így is, mert az azt övező hype lehetővé teszi, hát eladják. Olyan, mint az iPhone.

Előzmény: Szlejer_ (41469)