Manipura Creative Commons License 2012.09.27 0 0 13508

 

Fiumicino FCO reptér és a Termini közötti transzferhez: (Annyiszor leírtuk már, de... )

 

A reptéren a 4 busztársaság megállója  egymás mellett a T3 végében van. Uscita/Exit felirat alatt kiléptek az érkezési váróból, rögtön jobbra fordultok, átverekeditek magatokat az ácsorgó embereken meg a taxis hiénákon, és ahol az épület véget ér, ott lesznek a számozott buszállások. (Visszafelé ugyanitt szálltok le a Terminiből érkező buszokról.)

Az 1-esről indul a Shuttle, ami a legdrágább 8 euró, a többi 4-6 euró között van. Terravision a 3-as állásról indul, de ki is van írva. 21.45-22.00 között indít mindegyik buszt, nehéz elérni az esti géppel, de volt már hogy sikerült.

menetrendek az alábbi oldalakon elérhetők.

 

Napközben a Terminálban lévő jegyeket árusító boksz  (Terra; Shuttle és Tirreno) szintén egymás mellett van, egyszer ott vettem Terra retúrt, így 11 euró volt.

 

Terminiről FCO-ra az állomás épületének két oldalán futó via Marsala vagy Via Giovanni Giolittiről indulnak, és egyébként ide is érkeznek. Google térképnézegetéssel megtaláljátok.

 

Shuttle-busz : www.sitbusshuttle.com   Termininél a Via Marsala 5 előtt lehet felszállni, 8 euró a jegy irányonként, neten foglalva retúr 15 euró.

 

Terravision : Termininél a Via Marsala 29/g elől indul, a TerraCaféban kell jelentkezni és "beszállókártyát kérni" 6 euró, de ha neten előre megveszed akkor 4 euró jelenleg. www.terravision.eu FCO-rol a 21.55-öst nemigen éritek el, de 23.00kor is megy. (Netes regisztrációhoz a @ karaktert ctrl+c billentyűkkel kijelöl másolásra,  majd ctrl+v billentyűkkel beilleszt). Korábbi vagy későbbi buszra is felhasználható, ha mégis eléred vagy lekésed a másikat.

 

Schiaffini/Atral  Terminitől a reptérre: Via Giovanni Giolittiről indul.  http://www.atral-lazio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=198&Itemid=212&lang=it 5 euró irányonként, oda-vissza 8 euró. 19.40 vagy 20.25 is jó lehet a 22.20-as W6-hoz.

 

T.A.M. vagy Tirreno  www.tambus.it  a 22.45-kor induló nyerő lehet az esti gépekhez be a Termini felé, de figyeljetek, ne más társaság emberétől vegyétek meg a jegyet. Terminitől a reptérre: Via Giovanni Giolittiről indul.

 

A buszok menetideje a Város felé este 40-50 perc, kifelé FCO-ra 19-20 körül kb. 1 óra általában.

 

 

A link alapján a Ciampino reptérre illetve onnan induló transzfereket is megnézhetitek a Terravision és a Shuttle társaság buszai a Termini azonos helyéről indulnak/érkeznek. Vagy az Atral buszokkal Anagnina metróhoz és onnan metróval.

 

Vonatok: FR1 vonat Trastevere/ Ostiense/ Tiburtina állomásig 8 euró, és onnan tömegközlekedéssel tovább. Nem megy a Terminihez, első utasoknak, parázóknak és eltévedőknek inkább a buszt ajánlom.

 

Leonardo express 15 euró körül van, fél óránként indul a Termini és FCO között, kényelmes, gyors, de brutál drága.