spapda Creative Commons License 2012.09.26 0 0 41427

"Remek példa, haverom hosszú ideje szopik a sokadik "jólesszaz" 20-30 rugós búvárszivattyúval, amikor olcsóbban megúszta volna, ha elsőre a 100 rugósat veszi. De azt már nem, mer' a magyar nem is magyar, ha nem rághatja saját kárára a szart!"

 

Azt ugye te sem gondolod, hogy a 20-30 rugós kategórián belül nincs óriási szórás? Lehet, hogy a kút teszi, de pár évtizede a mélyből jön a lötyi, oszt' kellett talán 1x hozzányúlni. 20 rugóért kapsz jó bakancsot és vérgagyit is, ahogy ugyanez igaz a fúrógépre, autógumira, búvárszivattyúra stb.

 

"Ha teszemazt laikusként szeretnék jó minőségű snorkelt - besétálok a bolta, leteszem a pénzt a Safari/Airflow akármiért, és viszem a tutit, nem leszek átbaszva."

 

Attól függ, mit értesz átb*szás alatt. Ha azt, hogy nem jó minőségű alkatrészt kapsz, akkor igazad van. Ha viszont azt, hogy nagyságrenddel többet fizetsz valamennyiért, mint amennyit egy normális világban ér, akkor...

 

"Sok az 50-100eFt a tutiért? Az esetleg milliós értékű autóhoz képest? Muhaha."

 

Sok-e 100e Ft egy műanyag csőért, néhány bilincsért és csavarért? Nem az én dolgom eldönteni, mindenki maga mérlegelhet. Szerintem sok. Abból indulok ki, hogy 1 milliórt működő terepjárót kapni. Olyat, ami snorkel nélkül is sok helyen elmegy, van benne 10000 alkatrész, sokszor századmilliméteres pontosságokkal, edzett acéllal meg sok egyéb okossággal. Ennek a 10%-áért pedig kapok egy műanyag csövet. Inkább ez a muhaha.

 

"hamar feladja a harcot a daliás PVC-cső"

 

Feladja? Megint az a szitu, hogy eltérő felhasználási körülményekről beszélünk, így nem is azonos feltételekre gondolunk. Ha valaki csak laza túrázgatásra használja a gépet, vagy földutakon közlekedik télen-nyáron (agrár, vadászat, erdészet, geodézia, mérnöki melók, természetfotózás stb), nem pedig vízmosásban meg felhagyott bányagödrökben offroadozik, az nem is szembesül azzal a problémával, hogy mi van akkor, ha oldalra tesszük a vasat. De nézzük a hardcore off-roadot. Elég elmenni egy versenyre vagy Somogybabodra stb. Egyesek milliókat borítanak a technikába, dupla zár, csörlő, esetleg Mog híd stb, oszt' mégis ott figyel a rozsdamentes acél vagy a PVC cső. És nem a pénzhiány miatt, hanem azért, mert megfelel nekik a célra. Nem azt mondom, hogy az 50-100 rugós cső nem jó, mert jó, a vita tárgya csak az, hogy megéri-e. Szerintem nem, szerinted igen, valószínűleg az eltérő tapasztalataink mondatják velünk véleményünket.

 

"már az 50e-s snorkel áránál teccek lenni"

 

Aha, egy 50 centis PVC cső pótlásáról beszélünk, ezt ne tessék elfelejteni. Az meg nem 50000-es nagyságrend.

 

"UI: Udvariatlanság ha megkérdem, hogy a belinkelt porszívó tolda... akarom mondani snorkelekért fizetni is kellett?"

 

Kérdezd markis4x4 kollégát, az ő oldaláról linkeltem a fotókat. Valószínűleg működnek (értsd: nem engedik be a vizet a légszűrőházba, ugyanis továbbra is EZ a feladata egy snorkelnek, nem a plázajárós dizájnerkedés), mert nem számít gagyinak a szakmában.

Te úgy érzed, hogy megcsináltad a tutit az 50-100 rugós snorkellel, és hűdeátvannakb*szva a PVC-s fiúk, de előfordulhat, hogy a PVC-s fiúk ugyanezt gondolják, fordított irányban. Minden csak nézőpont kérdése.

Előzmény: Szlejer_ (41419)