jagi26 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 75869

Sziasztok! Tegnap kifőztem a szilvát. Kis mennyiségről volt szó, kb 30 liter cefre amiből 3 liter 26 fokos alszeszt nyertem. Ebből a 3 literből 0,6 deci előpárlatot vettem el, 1,2 liter 70 fokos középpárlatot fogtam fel. Ma kóstoltam (47 fokosra higítottam), enyhén csípős ízt éreztem a nyelvemen. Lehetséges lenne, hogy ez csak a pálinka "frissessége" miatt van, vagy kevés előpárlatot vettem el? Levegőztetni mindenképp fogom 2-3 hónapig, de nem tudom, hogy a pihentetett pálinkának is meg lesz-e ez a csípős jellege.

Mit gondoltok, a levegőztetés teljesen megoldja a problémát, vagy inkább főzzem le úrja?

Ha az újra lefőzés mellett érveltek, akkor a kész pálinkát ugyanúgy vissza kell fokolni 25 fokra és előpárlatot, utópárlatot kell elválasztani? Mert akkor az mennyiségbeli veszteséget okozna sajnos...

 

Üdv.: Jagi