jatti1
2012.09.23
|
|
0 0
75799
|
Sziasztok! "Unalmas óráimban" elgondolkodtam, hogy hogyan is működik a maligán fokoló. Megnéztem hafőzőét és a videót is, de nem jöttem rá, hogy miért ilyen bonyolult. Nem csak simán fel kell forralni az alkohol tartalmú italt és a forráspont adja a szesztartalmat? Vagy itt valahogy a gőz bejut a nagy hengerbe és csak annak a hőmérsékletét méri? Lehet magánba is válaszolni, ha mások ismerik a működését, ne zavarjuk a topikot. Szájbarágósan kellene elmagyarázni!! :)
A másik ilyen elgondolásom a söröshordó befenekelésével kapcsolatos. Idáig azt olvastam, hogy vízzel/gőzzel fűtenek. Mi lenne, ha olajjal töltené fel az ember (vagyis én), és lenne egy tágulási tartály? Kicsit bonyolultabb, de aki fél a robbanástól, az is bátran használhatná!
jatti |
|