kdyeah Creative Commons License 2012.09.21 0 0 22939

Sziasztok!

 

Nem rég adtam a fejem érmegyűjtésre. Alapvetően első körben a Horthy korszak ezüstérmeinek összegyűjtését tűztem ki célul alapvetően UNC vagy UNC közeli (aUNC esetleg EF) tartásfokban.

 

Mivel egyelőre bizonytalan vagyok a tartásfok megítélésében, ebben szeretném segítségeteket kérni. Persze a tartásfokok sorrendje, leírt definíciói ismertek számomra csak mivel nem nem fogtam kezembe pl különböző tartásfokú 1928 -as 2 pengősöket, nem tudom teljes bizonyossággal megítélni egy random érme besorolását.

 

Pl 1-2 hete vettem UNC ként hirdetett 39-es 2 pengőt, jelenleg azt gondolom, jó vásárt csináltam, mivel ténylegesen UNC közeli érmet kaptam (nagyítóval felfedezhetőek pici karcok, szabad szemmel nem igen látni hibát).

 

Ha valakinek ideje / kedve engedi megköszönném ha feltennétek valamelyik (1-2-5pengő) Horthy ezüst érme egy évjáratából képeket különböző tartásfokkal, alapvetően főleg a VF EF aUNC UNC eltérései érdekelnének, valamint még egy fontos dolog, hogy hogy mutat egy utólag polírozott érme egy eredetihez képest azonos tartásfokban. Reményeim szerint ezzel megkímélve magam későbbi csalódástól, hogy egy érintetlennek hitt UNC-s érmémet az eladó felpolírozta, csak a hozzá nem értésem miatt teljesen vakon vagyok a témában :)))

 

Persze lehet 1-2 héten belül pár érme társaságában beslattyogok egy érmeboltba kikérem a véleményüket hátha kapok segítséget a tartásfokukra vonatkozóan. -biztos az lenne az igazi tanulópénz :)

 

Előre is köszönöm a segítséget,

 

Üdv