Astrojan Creative Commons License 2012.09.20 0 0 571
"..a nulla tömegű kettes spinű részecskék tenzormezeje azonos a linearizált Einstein egyenletekkel"

Akkor miert koveteled tolem a kepleteket, elindultal a megertes utjan, ott vannak a kepletek a relelmben, ezek irjak le a gravitonok elnyelodese altal letrejovo gradienst, ami a nyomo gravitacio okozoja.

Nem az a gond, hogy nincsenek kepletek, mert vannak, a megoldando feladatot az jelenti, hogy be kell iktatni egy korlatozo tagot az egyenletekbe (ami a nyomo gravitaciobol adodik), amely atalakitassal megszunik a szingularitas es a fekete lyuk kozponti nyomasa nem emelkedhet a vegtelenbe, mert annak egy termeszetes akadalya van. Ez pedig a gravitonok altal okozott nyomas.

Ezt a nyomoerot Te nem latod, mert a gravitonok az ellenkezo oldalrol is nyomjak a barionos reszecskeket, igy a feluletes szemlelo arra gondolhat, hogy a reszecskeket nulla nyomoero eri.

Gravitacios kornyezetben (tomegek kozeleben) a szimmetria serul, az egyik oldalrol kevesebb graviton erkezik es a barionokra egy netto (eredo) ero hat, ez lesz az altalunk ismert gravitacios ero, ami ket szembenallo hatalmas ero picinyke kulonbsege.

"ha részecske közvetíti, akkor igencsak kölcsönhatás, csak metrikaként interpretálták, és a képletek jók voltak, mert a kettes spinű részecske tenzormezeje tényleg úgy viselkedik, mint a téridő metrikája"

Na, hat errol beszelek, gratulalok.

Előzmény: Aurora04 (570)