gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75479

Minden részvétem a Tiéd! Azért nagy marhaság volt hosszú időre otthagyni a főzőt! Vízzel elolthattad volna, nem olaj égett, az alkohol elegyedik a vízzel.

Közeledni látok egy valamikor itt a fórumon felbukkant önmegvalósító jóslatot: ha felrobban egy-két magánfőző, vagy felgyújtja a házát visszavonják a házifőzési lehetőséget!

Kedves Főzőtársaim: elsősorban saját és családotok érdekében gondosan szíveskedjetek eljárni, a pálinkafőzés igenis veszélyes üzem.

Jól szellőző helyiségben dolgozzatok, tűzoltásra is alkalmas eszköz legyen készenlétben, akár néhány vödör víz is megteszi.

Az már régen rossz(konstrukciós hiba), ha olyan mennyiségű alkoholgőz szabadul ki, ami belobbanhat, akkor miből lesz a pálesz?

Ez komoly hűtőméretezési hiányosság.

Persze az emberi tényező képes mindenre, ld. pl. a legutóbbi metilalkohol ügyet.

Tehát állandó felügyelet, hűtővíz hőfokának ellenőrzése a hűtő legmelegebb pontján, akkor nem lehet baj!

Előzmény: Gasparius (75431)