...aki eddig is olvasta a fórumot és benne a Te írásaidat, annak rég le kellett jönnie, hogy nekünk
otthonfőzőknek semmi okunk a METILTŐL félni...
...az első főzéseimnél, a finomításkor, többször digitális hőfokmérővel ellenőríztem a sisakban a hőfokot...nem írtam fel, de hatvan valahány fokon, többször éreztem szesz illatot és hiába meresztgettem a szemem gondolván, hogy most idul, egy két cseppnél többet sosem láttam az üveg menzúra oldalán végigfolyni...azóta már sejtem, hogy az az egy két csepp volt a METIL...
...szerintem, ha állandóan megittam volna azt a 0.5-max 1% "rézelejét" (ez nálam mindíg kristálytiszta), amit azért kötelezően elvettem, attól se lett volna max alkoholmérgezésem...
...ez olyan mint a CIÁN a páleszben, mert nem tudsz annyi páleszt (saját főzésűt) meginni, hogy
METIL vagy CIÁN mérgezésed legyen, mert rég megpusztulsz alkoholmérgezésben...