pinguru Creative Commons License 2012.09.18 0 0 41191

 

Azért arra építeni, hogy ennél a típusnál nem kell motort cserélni, az azért eléggé bátor hozzáállás. Talán, ha újonnan veszed, akkor némi reményed is lehet, de ha már használtan kapod meg, akkor az már lutri. Gyakorlatilag 1000 km alatt egy kretén tulaj simán legyalulhat egy autót, például az áramszolgáltatoknál és más hivatalos szerveknél fordul elő, hogy egész nap járatják a motort, és mennek kb 20 kilométert. Na az a motor már nem motor, idő kérdése, hogy szétessen. Én nem tudok olyan típust, amelyiknél ne hallottam volna arról, hogy szétesett a motor. Nem egy esetben fordult elő, hogy vizet szívott a motor, majd kontár módon megcsinálták, később a következő tulajnál nem sokkal a vásárlás után kilehelte lelkét szerencsétlen szerkezet. Van egy ismerősöm, neki TLC-je van, újonnan vette, majd 4 éves korában minden előjel nélkül szétesett az egész (rendszeresen szervízelte, nem fillérbaszó a srác). A javítás 4,5 milába került. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy gagyi a TLC, hanem azt, hogy egy pillanatig se higyjük el vakon a mítoszokat.

  

 Például az én autómról konkrétan tudom, hogy Pannonos mérő kocsi volt, kretén juppigyerekek furikáztak vele, hideg motorral üveghangon álltak ki a mélygarázsból, illetve a terepralis szenvedélyüket rendszeresen kiélték rajta. Ennek az lett a következménye, hogy a motor még a Pannonos idők alatt szétment, emiatt kapott egy teljes felújítást a márkaszervizben, nem sokkal ezután került ki az autópiacra, majd pár év után nálam kikötött. Az eredmény az, hogy lett egy lelakottnak tűnő autóm kitünő motorral, kicsit meggyötört hajtáslánccal, amit szépen helyre pofoztam, így bátran indulok el vele Turázni.

  

Ennek a sikertörténetnek sok buktatója lehetett volna, például, ha nem ölik meg annyira a motort, hogy fel kelljen újítani (átégtek a dugattyúk), illetve ha mégis felújítást történik és egy kretén olcsójanika kezébe kerül a vas, akkor vége a történetnek.

 

Előzmény: asasin (41189)