ŰTH Creative Commons License 2012.09.11 0 0 30035

Elolvastam a jelenségek leírását. Tájékoztatlak (és ezzel vagy sikerül megnyugtatnom téged, vagy nem), hogy a mi autónk is pont így viselkedik immár lassan hét éve. Nálunk is (a kezdetek óta) jelentkezik a fura hang a kéz kilincsbe dugásakor - pont úgy, ahogy leírtad. És a lámpa is állítgatja magát bekapcsoláskor - épp ahogy írtad. (Az utóbbi jelenség amúgy szerintem az automatikus magasságállítást öntesztje.)

 

Kezdő rönós koromban (tizenhúsz év japánautózás után/mellett) én is aggódtam az ilyen-olyan hangok miatt. (Főleg amikor elhoztam a szalonból, és vadiújan több nyökörgés-röcögés jött a gépből, mint az akkor épp 200 ezer kilométer környékén járó, akkor tízéves aktuális totojámból.) Aztán - kb. egy hét alatt - meggyőztem magamat arról, hogy ez ilyen és kész. (Ahogy Te is írtad, ez nem bug, hanem feature.) Ez rönó. Lelke van. Lehet szeretni úgy, ahogy van, fura hangostúl és fura jelenségestől. Arra jöttem rá, hogy az addigi japán autómiat mindet tiszteltem, de egyiket se szerettem. Ezt meg - minden franciás "jelenségével" együtt - nagyon szeretem. Elézem neki, hogy burrog és zörög, meg hogy 130 felett sssffffúúúú-zik a menetszél a tetőablakon. C'est la vie, mon ami.

 

Szerintem ne foglalkozz ezekkel a hangokkal és "viselkedési mintákkal", hanem fogadd el őket. (((Persze mérnöki aggyal - amilyen nekem is van - az ember folyton azon splizik, hogy meddig normális egy ilyen hang, és mikortól számít valami rettenetes meghibásodás előjelének. Úgyhogy én is fülelek... de amiket Te leírtál, azok biztosan nem hibajelenségek.)))

Előzmény: _Zsolesz_ (30015)