borzimorzi Creative Commons License 2012.09.07 0 0 87

OFF

 

Ne aggódj, te nem paranoiás vagy, hanem egyszerűen egy dühös ember, akinek érvei nincsenek. Ezért alattomos módon személyeskedni kezdesz, és megpróbálod összemosni a minden irányba kiterjedő érdeklődést, az olvasottságot a személyes érintettséggel, és megpróbálod elhitetni az olvtársakkal, hogy ha neked egyetlen értelmes érved sincsen az enyéimmel szemben, akkor én biztos mindenféle betegségben szenvedek, az agyhúgykőtől a bubópestisig bezárólag.  :-)

 

Még szerencse, hogy az itteni olvtársak zöme sokkal intelligensebb nálad, ergo nem sokat nyersz ezzel az alattomos vitriolozással, csak magadat mutatod be.  A stílus maga az ember...

 

ON

 

A mai napig senki,  semmilyen valóban működő önvédelmi mechanizmust nem mutatott be itt, amely tényleg megszabadulást jelenthetne az áldozatoknak. A terrorizáló pofa a gyerekeit mint alapanyagot gyakorlatilag arra használja, hogy a saját pszichés hasonmásait állítsa elő belőlük. Olyan embereket, akik a sok gyerekkori szenvedés hatására gyűlölni fogák mindazokat, akiknek nem jutott ki e földi pokolból, és igyekeznek majd pokollá tenni a mások életét is, akiknek csak a bizalmába tudnak férkőzni. Ugyan, mi más célból lenne szükség az osztálytársak lekáderezésére, hogy melyiknek mije van, és mennyire tehetősek a szülei, ha nem azért, hogy áldozatokká tegyék őket? Ami nevelést az Olvtárs leírt, hogy az unokái az apjuktól abban részesülnek, az gyakorlatlag egy szisztematikus bűnözőképzés, átitatva zsigeri gyűlölettel az egész világ, az összes áldozatként becserkészhető ember iránt.

 

A pofa egy bűnözői klánt alapított, amelyik formára családnak tűnik. Ennek a része az Alma nevű nő mint anya, pontosabban utódkeltető inkubátor, a pofa szavával élve "k...csög k...". A maga primitív szókincsével bár, de elég pontosan megmondja, minek tekinti a nőt, nincs ezen mit eufemizálni. Tiszta Alien 4, mondanám, ha  nem szerencsétlen emberekről, lélekben megnyomorított gyerekekről  lenne szó. Ha a nő valóban nem akarna ennek a része lenni, már fellázadt volna. Ha egy csepp ép esze és gerince is lenne, elvált volna legkésőbb akkor, amikor már volt egy gyereke, és ez az ürge kezdett így bánni vele. De a képek tanúsága szerint Monte Carlo és a bűnözésből szerzett pénz herdálása jobban imponált neki, mint elválni és elmenni dolgozni havonta sokkal kevesebbért, mint amennyit ott a kaszinóban egy este el szokott herdálni, ugyebár...

 

Akkor, amikor valakit terrorizálnak és fizikailag is bántalmaznak, vagy előtte a gyerekeit kínozzák, akkor az bizony a jogos védelem helyzetében van. És ijedtségből és/vagy menthető felindulásból simán túllépheti az arányos védekezés határát. Klasszikusan ilyen eset az anyáé, aki a gyermeke kínzójába belevágja a nagykést, ahogy kell és ahányszor csak kell. Aztán majd kap a bíróságon némi ejnyebejnyét, de azt is felfüggesztve, mert négy kiskorúról kell gondoskodnia. Ennyi. Ő maga navigálta bele magát ebbe a szituba, ő maga nehezítette tovább azzal, hogy az első mellé még három gyereket szült egy pszochopatának. Most már vagy kivágja magát ebből, vagy úgy marad. Az ő élete, az ő döntése. 

 

A magát felelős és szerető anyának és nagyanyának feltüntetni igyekvő posztoló ezeknek a jelzőknek csak akkor felelhetne meg, ha egy tökéletes világban élnék, ahol az ember gyerekét semmi sem veszélyezteti, mindenki barátságos és csakis szeretetet éreznek az emberek egymás iránt. A való világ nem ilyen. Ezt az Alma nevű lányt nem készítették fel otthon arra, hogy őt egy gonosz ember pusztán azért is gyűlölheti, ami jó benne: szépség, szívjóság, szeretet. Egy igazán gonosz emberből ugyanis mindezen tulajdonságok csakis irigységet és gyűlöletet váltanak ki, amiért neki ezekből nem jutott. Pláne, ha még egy jómódú, polgári család is van az áldozat mögött!

 

"A gonosz emberek mindig a jó emberek szánalmán élősködnek.", tartja egy mondás. Hozzátenném, hogy csak az olyan jó emberek szánalmán, akik egyben túl ostobák is ahhoz, hogy felismerjék: a jóindulatukkal a pokolba vezető utat kövezik ki, sokszor épp  saját maguk számára.

 

No, mindegy, a dolgot túlragoztuk. A pofát végre lesittelték, a posztoló lányának és unokáinak most lehetősége nyílik egy új, jobb életre. Remélem, élnek a lehetőséggel!

 

Üdv:

b

 

Előzmény: wawabagus (85)