Zöldövezeti Creative Commons License 2012.09.04 0 0 3205

 

Azért ezt a hamú és parázs kipakolást csak nem gondolod komolyan ?? !!

 

Egyébként is a mai fűtéstechnológiánál a fatüzelésnél éppen az a fő előny , hogy elég egy néha 2 hetenként hamuzni. Korábban a széntüzelésnél általában naponta, néha 2 naponta kellet. Elég macerásdolog volt még a másnapos salak kiszedése is. Még forró volt másnap is és termelte a gázokat - nagyjából a CO-t

 

 

"Egyébként az öregek szokták ezt csinálni, a tisztaszobába beviszik a parazsat hagy fűtsön ott is egy kicsit, vagy a konyhai tűzhelybe teszik ki, stb. (jó büdös is van a szállítás után)"

Ezt inkább olvastad valahol, mert a mai öregek is gázzal fűtenek már vagy 25 éve, de előtte is csak nagyon lököttek csináltak ilyent.

Néhol vagy 40 -50 éve !!

 

 

"Vidéken azt látom hogy nem annyira foglalkoznak a takarékossággal, csak azok akik vásárolják a tűzifát."

 

 

A többség vásárolja, egy kisebbség lopja, és egy másik kisebbség meg asaját hulldékaát égeti, de azért nekik is kell hozzá venni hacsak nem erdő tulajok !!

A vidékiembör legalább annyira takarékos mint a városi.