nemkezd Creative Commons License 2012.08.27 0 0 36355

Üdv!

Értem és igen jelentős részével egyetértek a leírtaknak. Amivel meg nem, annak itt a fórumon nincs jelentősége.

De azért szerintem ne mossuk össze a teljesítmény szabályozást(korlátozást) és a gazdaságos, környezetbarát égés szabályozását. Vegyes kazán üzemében elsődleges a biztonság ést azt követi csak a gazdaságosság.

A huzatszabályozó amíg nem lép működésbe, lehetséges egy optimális kazán üzemmód. De ha működésbe lép ennek vége, ez a működési elvéből következik. Tehát ő egy teljesítmény korlátozó valójában, de működési elvéből adódóan ezt egy "primítív" de igen hatásos módon végzi, elveszi az égés egyik alapvető feltételét a LEVEGŐT. Ez így van jól mert erre tervezték. Ha a kazán vizze kellően lehűl, újra ráadja a levegőt és az égés felélénkül és folytatódik a fokozott hőtremelés. Vagyis a maga primítív módlyán szabályozza a kazánban az égés egyik feltételét.

A többit nem, sem a tüzelő anyag mennyiségét, sem az égő felület nagyságát(rostély keresztmetszet).

Vagyis a gazdaságos tökéletes égés nem szempont neki, nem erre készítették.

Abban az esetben ha azt szeretnénk, hogy a tüzelőanyag gazdaságosan kerüljön felhasználásra, ennek feltételeiről nekünk kell külön gondoskodni más eszközökkel és más műszaki megoldások alkalmazásával.

Ilyen a tüzelő anyag kellő mértékű adagolása, a keletkezett hő megfelelő sebességű elvonása a rendszerből, a füstgáz összetétel és hőmérséklet alpján történő beavatkozás az égési folyamatba.

De ez is csak akkor valósítható meg ha a kazán rendeltetésszerinti hőtartományban üzemel, ha ezt meghaladja működni kezdenek a korlátozó rendszerek, és nem szempont többé a gazdaságos üzem, hanem a biztonság lép előtérbe.

Előzmény: 42tibcsi (36353)