Mormogi Papa Creative Commons License 2012.08.25 0 0 467

Köszönöm a többieknek válaszokat.

 

Azért FLAC-ban tettem fel, mert telefonnal rögzítettem AMR formátumban, ami eleve nem volt jó minőségű. Ha ezt még betömörítettem volna mp3-ba, katasztrófa lett volna a végeredmény. A FLAC-nál kisebb lesz a fájl, de nem veszik el újabb hanginformáció, és minden nyílt és ingyenes lejátszóprogram lejátssza (ami engem illet, foobar2000-et használok). A Windows Media Player nem boldogul vele, az egy hulladék. Winamp alá van FLAC plugin, ha az újabbak nem vinnék alapból. A többi lejátszóprogram alapból viszi.

 

A link azért lett halott, mert töröltem. Miután az azonosítás megtörtént, feleslegesen töltögette volna le bárki. Biztos, hogy kuvik, mert a neten több helyen meghallgattam a hangját és teljesen egyezet. Egyetlen, nem túl rövid, de nem is hosszú nyávogó kiálltás, majd nagy szünet, és ez megy végtelenítve.

 

Ez egy nagyvárosi, forgalmas lakótelep. A parkoló lezárt, zöldövezeti részben van sok fával. Eddig is felbukkant egy-egy ronda hangú madár, de továbbálltak, és éjszaka csöndben voltak. Tegnap éjszaka már ez a bagoly is halkabb lett valami miatt, ma éjszaka pedig nem hallatta a hangját. Elment? Vagy elvonult a nagy meleg elől?

 

Nem akarom ennek a madárnak a vesztét, de ha mégsem ment el, jó lenne valami riasztó módszert bevetni, hogy szokjon át máshova. Kicsit messzebb van egy kisebb erdő, ott nyugodtan zajonghatna. Neten olvasgattam angolul a témában, ott írnak jó módszereket, de bagolynál kevés működne és a működőeket (régi CD lemez kilógatása naptükröző eszköznek) sem lehet kivitelezni, mert nagyon magasan van a fán.

Előzmény: T. Thick (466)