Héron Creative Commons License 2012.08.24 0 0 304
Az agy (ha nincs külső oka) két dolog miatt szokott fájni:

1. az agysejtek éheznek
2. az agysejtek fuldokolnak


a fuldoklás általában az alacsony vérnyomásal van összefüggésben (pl időjárási front esetén), a lényeg, hogy az erekben folyó vér valamiért nem tud elegendő oxigént juttatni az agysejtekhez. Ha egyébként a tüdő elegendő vérben oldott oxigént képes juttatni a véráramba, akkor nagy az esélye, hogy a vér össze van sűrüsödve az alacsony folyadékfogyasztás miatt. Ha nem magukkal az erekkel van a gond (agyvérzés), akkor általában az alacsony folyadékbevitel a ludas. Minden nap elegendő folyadékot kell fogyasztani. Nekem régebben néha megfájdult a mellkasom is, pár hete jöttem rá, hogy akkor fájdul meg, ha aznap kevés folyadékot iszom (<2liter). Az jutott erről az eszembe, lehetséges az, hogy sok szívroham is a besűrüsödött vérre vezethető vissza.

az agysejtek éhezése meg az alacsony vércukorszint miatt lehetséges, mivel a vércukrot kajálják, használják saját működésre az összes sejtünk, így az agysejtjeink is. Ez, ha nem betegség áll a háttérben, akkor az elégelen táplálkozás miatt van, általában az alacsony szénhidrátbevitel a ludas. A sok szénhidrátot tartalmazó ételeket használja fel a szervezetünk a vércukor előállítására. Pl cukrok (nyírcukor és a méz is ide tartozik), lisztes dolgok (tészták, pékáruk stb), burgonya, rizs, kukorica, banán. Ezek teljes nélkülözése is (pl egy diéta miatt) természetes módon kiválthatja az.alacsony vércukorszintet.