BOLOND Creative Commons License 2012.08.21 0 0 245

Mielott barmit is tervezel az elso az hogy legyen legalis munkavallalasi engedelyed.  Nem hiszem hogy barmilyen hajo felvenne dolgozni anelkul, hacsak nem kulfoldi zaszlo alatt utazik.

 

A szallasok arait illetoen joval tobb es idoszeru infot talalsz a neten.  Azok szezonalisan es igeny szerint valtozhatnak, nem beszelve rola hogy megszunhetnek/megnyilhatnak a businessek.

 

Ha Decemberben indulsz, akkor legyel felkeszulve a nagyon rovid nappalokra vagy (helytol fuggoen) teljes sotetsegre.  December es nehany het elotte-utana a sarkkor felett orok-sotet.  Habar annak az elonye hogy csodaszep a csillagos eg es a Sarki Feny.

 

Ha jegen akarsz vezetni (ellentetben "jeges uttal") azt nem sok helyen tudod megtenni egy-ket folyot-tavat leszamitva.  A legtobb tengeri "Ice road" az szezonalis es legtobbszor nem latnak rajta szivesen ha nincs ott dolgod.

 

En vezettem tobbszor is Kanadaban a befagyott Mackenzie folyon es az Eszaki Tengeren Inuvik, Tuktoyaktuk es Aklavik kozott.  Nem konnyu leirni az erzest.  Egyszer el is kapott a blizzard Tuk elott.  Ott volt masodszor az eletemben hogy nem voltam 100% benne hogy megerjuk a masnapot :P

 

De ha mar Alaszkaban vagy, onnan csak egy "ugras" Yukon es a Northwest Territories:)

 

 

Addig is egy kis egy kis Ice Road Hangulat:

 

       

Előzmény: Harco! (243)