makkoslaszlo Creative Commons License 2012.08.17 0 0 7073

Ami a 2012.08.16-i ülésen történt:

  1. Az iskolánál, a megnövekedett gyereklétszám és igény miatt szükségessé vált a napközis csoport kettébontása. Ez kb. 280 e Ft plusz terhet jelent az év hátralévő részére (december), amelyet a testület elfogadott.
  2. Az iskolai salakpálya salakjának pótlása időszerűvé vált, a korábban felhalmozott tartalék teljesen elfogyott. A pótlás költségére a testület kb 100e Ft-t hagyott jóvá, amelybe a magas szállítási költség is beletartozik. A legközelebbi telep, ahonnét tudunk hozatni 100 km-re fekszik Vácdukától.
  3. Az iskolánál júniusban az Állami Számvevőszék vizsgálatot tartott. Problémát, hibát nem talált. Az önkormányzat kéri az iskolától az erről szóló jelentést.
  4. A kiírt óvónői pályázatot egy vácdukai óvónő nyerte meg. Sok sikert kívánunk munkájához!
  5. A testület többsége elfogadta a jelenlegi vezető óvónő megbízásának még egy évi meghosszabbítását. Ő az óvodafelújítási pályázatig vállalja ezt a tisztséget. Kiderült, hogy sajnálatosan törvénytelen volt az az intézkedése, amely keretében az augusztusban oviba járó gyerekek szüleit kötelezte az aznapi étel behozatalára, mondván a sodexo a kevés mennyiség rendelése esetén nem szállít ki ételt.
  6. Az augusztus 20-i ünnepséggel kapcsolatban pénteken, 17-én kapja meg a a lakosság a szórólapot.
  7. Az önkormányzatot már többször felkeresték azzal, hogy saját háznál is tarthassanak esküvői szertartást. Ennek a lehetőségnek a megteremtéséhez szükséges egy erről szóló rendelet megalkotása. Az elkészített anyagot kis módosítással a testület elfogadta.
  8. A Szabadság téri önkormányzati telek eladási folyamatának az első lépése megtörtént, az előző ülésen elhangzottak szerint. A fizetés második részlete év végén várható.
  9. Több lakosban felmerült az a kérdés, hogy az elmúlt időszakban miért égnek a köztéri lámpák nappal és ez mennyibe kerül az önkormányzatnak. A köztéri világítás díjának kiszámítása egy külön, rendeletben szabályozott módszer alapján történik, így a lámpák nappali világítása nem kerül az önkormányzatnak többletköltségbe.
  10. A maradék konyhai eszközöket az önkormányzat kiárusítja. A pontos, tételes lista a vacduka.hu honlapon lesz olvasható. Aki szeretné megvásárolni, az a hivatalba jelentkezzen a polgármesternél.
  11. A polgármester kihangsúlyozta, hogy a híresztelések ellenére a ravatalozónál lévő halottas hűtő jó, megfelelően működik. Azonban a ravatalozóhoz hozzáépített épület, ahol a hűtő található, süllyed. A helyreállításra árajánlatokat kér be a polgármester.
  12. 2012. szeptember 30-val a csatornázási munkának a garanciális ideje lejár. Értesítették a még nem rákötő háztartásokat, hogy ellenőrizzék a csonk bekötését, mert október 1-től csak önköltséggen lehet kijavítani ezeket a hibákat.
  13. A Petőfi utca elejében kiépített csatornahálózatot újra le kell fektetni, mert a talaj nagymértékű süllyedése miatt a szenny megáll és állandóan szivattyúzni, tisztítani kell. A jövő hétre ígérték a munkálatok elkezdését.
  14. Az ifjúság utcai önkormányzati telkek egy részére vételi szándékot jelölt meg két vácdukai lakos. Az adásvétel nem tud létrejönni, mert az Egészségházra felvett MFB banki hitel egyik fedezete az ott lévő telkek, így elidegenítési tilalom van rajtuk.
  15. A Labdarugó szakosztály további 550e Ft-t kért támogatás címén, hogy a beígért összesen 8 millió Ft-s pályázatokat el tudják nyerni. A testület az összeget megszavazta.
  16. A parlagfű ellenőrzés ezen a nyáron eddig két alkalommal megtörtént, több felszólítást kellett kiadni. A közeljövőben lesz a harmadik bejárás, a továbbra is parlagfüves területek tulajdonosainak már bírságot fognak kiszabni.

 

Előzmény: makkoslaszlo (7071)