Törölt nick Creative Commons License 2012.08.16 0 0 734

Sziasztok!

Cserélt már valaki elemet a kulcsban?

A múlthéten voltunk az Árkádban és a parkolóban nem tudtam bezárni a kocsit. Vettem egy új elemet, de kiderült, hogy ennyi nem elég. A kulcs nem működik.

Telefonáltam a Peu szervízbe, hogy elemcsere után sem zár a kocsi. Csináljam meg a kulcs tanítási műveletet!

Gyújtás 10 mp-ig nyomva tart a "zár" gomb a kulcson ...

Semmi...

Bevittem a Szervízbe ahol közölték velem, hogy nem működik a kulcs. De készségesek voltak és mondták, hogy 25.000Ft-ért tudnak új kulcsot adni. Bakker -mondom- mi kerül 25 ezerbe egy kulcsnál? Egy kicsi nyák rajta pár alkatrész ... Azt mondták, hogy Franciktól kell megrendelni és onnan kompletten jön a kulcs. Mondom, de a kulcs többi részével nincs gond! Azt mondták sajna ez van.

Na gondoltam ha a kulcsnak már úgy is mindegy oda adtam az egyik ismimnek aki bevitte az egyik gyárba ahol mikroszkóp alatt megnézték és kiderült az egyik forrasztás el volt repedve ezért nem vitte át az áramot. átforrasztottk rajta minden gyári forrasztást.

Vissza kaptam a kulcsot, kulcstanítási művelet ...

Nyit-zár, de az ablakfelhúzás nem működik.

Kérdeztem a Peu szervízben, hogy ez normális? Azt mondták elképzelhető.

Kérdeztem, hogy újra tudnák-e úgy tanítani a kulcsot, hogy az ablakot is felemelje?

Azt mondták, hogy minden valószínűséggel meg tudják csinálni, de az 6500Ft-ba fog kerülni.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a Peugeot kulcs tervezői nem gondoltak arra, hogy elemcserénél ne feletse már el a funkcióit a kulcs?

Van valakinek olyan praktikája, hogyan lehetne ismét feltámasztani az ablak felhúzást úgy, hogy az ne kerüljön 6500Ft-ba?

Igazából nem a legfontosabb dolog a világon ez a funkció, dehamár gyárilag tudta akkor szeretném, ha az elemcsere után is tudná a kulcs!

Köszi a segítséget, ha valakinek van tapasztalata vagy ötlete!