annie999 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 4817

OFF

"Krisztusban nincs többé zsidó és görög"

Egyik kedvenc idézetem Páltól. Egyaránt használom antiszemita és elvakult zsidó ismerőseim meggyőzésére is,de legtöbbször hiába...

 

Ezeknek a szavaknak csak azok számára van jelentése, akiket érdekel, hogy mi van "Krisztusban". Nem akarom a zsidóságra kihegyezni, mert itt van az is, hogy "férfi és nő" sincs többé, vagyis az alapvető struktúrák bomlanak fel, hogy helyet adhassanak egy más viszonyulásnak.

Sőt, Jézus több helyen még a családot is felbontja, és egy misztérium-közösséggel helyettesíti. Ez is botránya Jézus követésének, és vissza is lehet élni ezzel. De ha az ember jól érti és igazán megtapasztalja, akkor ez szebb mindennél. Mondok egy személyes példát. A legkisebb fiam koraszülöttként érkezett, majd egy koponyarekonstrukciós műtétje is volt. A saját szüleim nem akarták megnézni. Apám nem is látta három hónapig, anyu egyszer erőt vett magán, de aztán sokáig ő se jött be, és olyasmiket mondogatott, hogy bezzeg ő elvetette egy gyerekét, amikor kellett, erre én meg így jártam, mert ilyen vagyok.

De együtt imádkoztunk egy román szobatársammal, aki hasonló cipőben járt, és nagyon megszerettük egymást. És igazán mélyen akkor rendültem meg, amikor megtudtam, hogy a San Carlos Rezervátum és Whiteriver apacs gyülekezete minden vasárnap imádkozik a kisfiamért. Szülőként biztosan megérted ennek a mélységeit. Krisztusban eltűnnek az akadályok és új testvériségek születnek, amik az örökkévalóságnak szólnak. Ez valóban misztérium, és így leírva talán nem is lehet visszaadni azokat az új dimenziókat, amik megnyílnak.

Apacs vagy vatikáni, vagy bármilyen olimpiai csapatok versengése? Én egy másik országban élek, Isten országában, és végre itthon vagyok.

(Ja, a kisfiam jól van és gyönyörű.)

Előzmény: pauli-f (4813)