Apexx Creative Commons License 2012.08.13 0 0 9847

Köszönöm, ott nem találtam semmit a kérdéses időpontra, majd érdeklődöm esetleg a megyeiben, de már nem is olyan fontos. Igazából azt próbáltam volna nyomozni, hogy a meggyilkolt személy szépapám volt-e, vagy egy azonos nevű személy. A napokban lemásoltam a nálam lévő adatokat egy rokon részére. Amikor megnézte, megakadt a szeme a halál időpontja melletti "gyilkosság" megjegyzésen, és ekkor legnagyobb meglepetésemre azonnal rávágta: igen, az egyik fia agyonütötte.

Aztán beszélgettünk tovább, és megoldódott egy másik zűrös ügyem is, sőt neki köszönhetően megtaláltam falunk temetőjében egyik ükanyám sírját is, aki 73 évvel ezelőtt halt meg, és már szinte semmi nem látszik a síremléken. Érdekes, hogy ebben a faluban nőttem fel, de soha nem tudtam erről a sírról. Még nagyapám sem említette soha, pedig neki nagyanyja volt, és még személyesen ismerte.

Szóval soha nem szabad feladni, érdemes a legreménytelenebbnek tűnő helyeken is érdeklődni, olyanoktól is, akiről azonnal azt gondoljuk: á, ő biztos nem tud semmit, szinte nem is idősebb mint én.

Előzmény: milyennincs (9766)