helena5 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 41297

Sziasztok !

 

Nemrég érkeztünk meg Napospartról, frissek bennem az élmények, rögtön meg is osztom veletek hátha valakinek segítség.

Debrecenben indultunk repülővel,a nagymama, a 4,5 éves kislányom és jómagam. Minden rendben volt főleg hogy ez nekünk nagyon kényelmes ugyanis mi is debreceniek vagyunk. A Robinsonnal mentünk a Hotel Calypsoban volt a szállásunk.

Mi mindennel meg voltunk elégedve, szép nagy szobánk volt, tiszta , minden nap takarítottak, volt hajszárító, hűtő, tv Duna-val,B umerang magyar nyelvű mesecsatornával.A szoba berendezése és a fürdőszoba is modern volt.  Egy picit messze volt a part de a közelben egyetlen egy hotel volt közvetlenül a parton, mindenhonnan egy fapallón kellett átgyalogolni a homokdűnéken.  A medencéről nem tudok nyilatkozni, volt, de egyetlen egyszer sem használtuk, végig a tengerben fürödtünk. Szerencsénk volt az idővel, végig jó volt, csak most csomagoláskor kezdett el befelhősödni , Burgaszban már esett. A szobákban volt klíma de nem használtuk, kellemes volt anélkül is az idő.

Félpanziónk volt, ettől féltem a legjobban mert sok rosszat olvastam, de nekünk teljesen megfelelt és a többi magyar családnak is akikkel beszéltünk.

Reggelire majdnem mindig ugyanazok voltak, főtt tojás, rántotta, tükörtojás, croissan többféle, gabonapehely, natur joghurt, krémsajt, vaj, lekvár, méz, kétféle kolbász és felvágott,májkrém, paradicsom, uborka, valami meleg lekváros süti és zöldségfélés (finomak), gépi narancslé és valami piros ami felismerhetetlen ízü volt, tea, kávé. Egyszer volt fánk is.

A vacsora személy szerint nekem nagyon ízlett, ált. négy féle köret volt mindig meleg és friss és négy féle hús volt, egyfajta leves. Gyümölcs volt mindig dinnye, sárgadinnye, szilva, barack. Édességnek felváltva volt tejberizs (isteni) és tejbegríz, valami tiramisuféle (sajnos ebből nekem már nem jutott) és bolti piskótatekercs és keksz.

A főételeket mindig töltötték, sosem fogyott el, viszont a gyüminél és sütinél élelmesebbnek kellett lenni, fél 8-kor már nem hoztak másik adagot.

Fakultatív kiránduláson voltunk Szozopolban, nagyon tetszett, ha jövőre sikerül oda szeretnénk visszamenni, nagyon hangulatos volt, átmentünk még  Burgaszban a homokszobor kiállításra, a gyerek imádta.

Magunk szervezésében sima helyközi 33-as busszal átmentünk Várnába, 24 leva volt az út oda-vissza és 2 óra, szerintem nem érte meg, de ezt  is láttuk. Kétszer átmentünk Neszebárba, ez nagyon jó volt, akármilyen bazáros azért a hangulata nagyon tetszett, viszont az esti buszon rengetegen vannak (1-es), érdemesebb inkább a dottóval visszajönni, nem érdekelte őket a kisgyerek, nyomták felfele és levegő nulla!

Voltunk még szintén az 1-es busszal Sunny Beachen, pontosabban a Kuban környékén, a véleményem annyi volt róla hogy olyan mintha a nyiregyházi piacon mászkáltam volna csak ott kevesebb a strandcucc. Egy délután voltunk, elég is volt belőle.

A csúszdaparkba nem mentünk el, az idegenvezető srác szerint is fölösleges bemenni 4 évessel majdnem 40 leváért, Neszebár elején a körforgalomnál volt egy mini csúszdapark, a Kotva szállodánál, 10 leva volt a belépő de 4-től már csak 5 leva, 8 db csúszda van de a lányom ezeket is nagyon élvezte, kettő ebből eléggé balesetveszélyes de személyes véleményem, hogy kb 6 éves korig ez is teljesen megteszi. Este 7-ig van nyitva, de 6-kor a lányom már maga kérte hogy menjünk annyira elfáradt.

Nekünk egyáltalán nem volt hínáros a part, legalábbis ahol mi voltunk,  a Nobel szállónál mentünk le és ott valóban volt a discos részen gusztustalan, de ahol le lehet tenni a saját napernyőt ott egyik nap sem volt, én csodálkoztam is hogy milyen tiszta a víz. A napernyőért szerintem rablás a 8 leva naponta, beruháztunk egy sajátba 10 leváért, ha valakinek kellene és a Calypsoba megy a recepcióstól kérje el, otthagytuk és mondtam neki hogy adja oda magyaroknak!

Jó hosszúra nyúltam, akinek tudok segíteni érdeklődjön nyugodtan, én is sok infót köszönhetek az itt forumozóknak.