Sabine72 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 9465

Köszönöm a zólyomi találatodat. Egyébként a netes összeírásban találtad? Valaki egyszer azt is elárulhatná nekem, hogy kell ott névre keresni. (Mert én végig szoktam nézni falunként)

A család sejtései között szerepelt a felvidéki származás, bár ők inkább Gömör vármegyére gyanakodtak. (Ugyanis onnan való személyekkel házasodtak az idők folyamán)  Meg persze a Majtényi névváltozat is felmerült. (naná kesseleőkői előnévvel....)

Egyébként Gyöngyössolymoson, ahol hosszabb ideig éltek, 1715-ben Volfgangus Matin-t vagy lehetségesen Maxin-t írtak össze. 

1720-ban ugyanitt  Volfgang Motil (!)-t. Ezek szerintem ugyanazt a személyt takarják.

De kb. 1850-től napjainkig is mintegy ötféle névváltozat létezik ugyanebben a családban. Ezt anyakönyvileg igazolhatóan.

Ez a név pedig szerintem nem nehezen kiejthető. Csak éppen "nem tudnak mit kezdeni" vele. Nincs jelentése.

Arról esetleg tudsz-e valamit, hogy az 1945 után megváltoztatott nevek kutathatók-e?

Mert ha jól emlékszem 1904-1944 közöttiek vannak a Levéltárban K-150 jelzet alatt. (abban nincs semmi) Ugyanis hét ilyen nevű testvér közül egy Miskolczi-ra változtatott. //Talán tele lett a hócipője azzal, hogy folyton elírták a nevét?//  Maradék 6 meg 3 féleképpen írta a nevét. De már egy sem él közülük, csak a leszármazottaik.

Hát bocs, hogy hosszú voltam,  de még egyszer köszönöm...

Előzmény: LvT (9459)