Agnes79 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 2201
Sziasztok!

Reia! Nagyon jót derültem a nekem írt válaszodon, különösen a végén, mert már nekem is voltak - hozzád hasonlóan -, ilyen mókás gondolataim a gyógyszerezésekkel és azok hatásaival / mellékhatásaival / alkalmazásával kapcsolatban! :) A Delagil egyébként arra a problémára, amire kaptam tényleg hatásos volt (mármint az ízületi fájdalmakra), de feltehetőleg valamelyik egyéb gyógyszeremmel "ütközött" és ezért produkáltam az említett kellemetlen tüneteket!
Reia, megkérdezhetem, hogy a hízáson kívül volt más oka annak, hogy le akartad tenni az antidepit, az orvosoddal megbeszélted? Nem tudom, hogy milyen a kapcsolatod / bizalmi viszonyod az orvosoddal, de (tudom, hogy ezt csak kérhetem), ha próbálod letenni a tabit, akkor előtte egyeztetsz ugye vele? Nem akarok Én itt kotnyeleskedni, csak picit aggódom érted, nehogy visszaesés legyen a vége! Én is szedtem antidepit és ilyen rövid idő alatt nem tud tartós hatást kialakítani (legalábbis a dokik ezt mondták, amikor rákérdeztem - még a kezelésem elején - és Édesanyám is szedett a menopauzás időszaka alatt, ami neki elég korán és hosszú ideig tartott - kb 10 év). Nem ismerem azt az antidepit, amit szedsz, Én anno Aurorix-ot szedtem és egy dekát sem híztam tőle, sőt inkább ellenkezőleg, de rám is fért a fogyás! :) Egyébként erről a tabiról azt olvastam, hogy szinte egyáltalán nem terheli sem a májat, sem egyéb kiválasztó szervet, így hosszú távon is biztonságos és nem szedál le (új generációs szer)! Persze Én nem vagyok orvos és fogalmam sincs, hogy számodra esetleg megfelelő lenne-e, de esetleg érdemes lehet rákérdezni...
Szeretném Én is üdvözölni az újakat (na nem, mintha Én olyan régi bútordarab lennék)! :)
Én azért tűntem el, mert újra rosszul lettem... :( Az egész úgy kezdődött, hogy szombaton egy nagy gyulladt valami (afta) jött ki a számon belül és hőemelkedésem lett, majd vasárnap már láz és egyre rémesebben éreztem magam..., visszatértek az izületi fájdalmak, a nyakam "összenőtt" a fejemmel, ráment a gyulladás a fülemre, arccsontokra és a nyirokcsomókra..., szóval eléggé hörcsög pofim lett... :) Jól beindította a fertőzés az immunreakciót is, úgyhogy már megint ágyhoz kötött ez a fránya nyavalya.. Szerdán voltam bent az ORFI-ban, kaptam erős antibiotikumot és újra szednem kell a Medrolt is. Az egész gyulladást egy étel okozta, ami felsértette a számat belül (úgy, hogy észre sem vettem) és jó kis galibát okozott... Nahh, de lényeg a lényegben, hogy a Medroltól újra különálló testrészt alkot a fejem és a nyakam, ráadásul a piros hólyagos kiütésszerűségek, gyulladások(dermatomyosytis) is visszahúzódtak a bőrömről és most egész szép! :) Az orvos szerint lehet, hogy hosszabb idön át tartó szteroid kezelést kell alkalmazni, egyenlőre 1 hónapig biztosan (hetente csökkentünk 4 mg-ot)..., de szerinte állandó, kis mennyiségű, fenntartó dozisra lesz szükségem a csökkentés után is. Próbálják a min. dózist beállítani. Amíg szedem az antibiotikumot, addig le kellett állítani az imuránt, mert elég magas volt a süllyedésem és valahogy le kell győznöm a gyulladást! Hétfőn kell hívnom a Barkóczy doktornőt, hogy hogy vagyok, illetve amikor voltam bent az ORFI-ban vettek le teljes vérképet, vizeletet és immunszerót is... Nagyon kedves volt a Doktornő, mert ahogy meglett a süllyedés eredménye, már hívott is mobilon, éppen, hogy hazaértem, hogy tegyem le az imurant pár napra, nehogy nagyobb baj legyen! A szteroid már az első napon jól "megpörgetett", hajnal 5-ig nem tudtam aludni..., de szerencsére másnap már nem volt ilyen hatással rám! :)
Anita! Én sajnos nem tudok teljes objektivitással nyilatkozni a Delagillal kapcsolatosan begyűjtött tapasztalataimról, de azért igyekszem reális maradni! :) Az az igazság, hogy Én csak nagyon rövid ideig szedtem (nagyjából 4 napig), de mivel elég sok egyéb "kemikáliát" (nevezzük gyógyszernek??) kaptam mellette, igy valamelyikkel reakcióba lépve, eléggé kellemetlen tüneteket tapasztaltam. Ezeket most inkább nem is ecsetelgetem, mert nagy valószínűséggel ezek abban az esetben nem jelentkeznek, ha nem ütközik más gyógyszereiddel! Egyébként egy másik fórumon tegnap olvastam, hogy akinél az említett gyógyszert állították be bázisterápiaként többnyire eleinte kisebb fárdtságot, levertséget tapasztalt (mint amikor esős idő van pl.), de ez sem mindenkinél jelentkezik! :) Minden esetre, ha esetleg valamilyen kellemetlen panaszod, tüneted jelentkezne (vagy bármilyen), akkor mindenféleképpen érdemes lehet megemlíteni a dokinak és természetesen Én is szívesen "meghallgatlak", ha esetleg szeretnéd megosztani valakivel a tapasztalataid! :) Szorítok, hogy minél sikeresebb legyen a kezelésed, mind neked és minden összes betegtársunknak!
Tünetmentes szép napokat mindenkinek!
Üdv: Ági