az a baj, hogy (mivel nem szakmád) elhitted azokat, amiket olvastál, és most le is írtál...
elég sok hülyeséget képesek tudományosnak tűnő köntösben eladni...
sajnos, ha a kedves topiktárs stílusára jellemző extrákat levonjuk, akkor igaza van - én is ezt próbáltam írni, csak kicsit finomabban
szóval, penge ugyan nem vagyok kémiából, de az tuti, hogy a keményítő, bármelyik alapanyagból is származik, az bizony szénhidrát
szénhidrát lehet rövid (monoszacharid, diszacharid, oligoszacharid - szőlőcukor (1 alegység), répacukor, tejcukor(2 alegység)), vagy hosszú (keményítő, cellulóz - érdekes mód mindkettő szőlőcukorból van, de a cellulózt az emberi szervezet nem tudja bontani)
a hosszúak lassabban szívódnak fel, mert le kell bontani a bélben enzimeknek, a rövideknek a felszívódása meg attól függ, milyen enzim kell még hozzájuk, a vércukorra kifejtett hatásuk meg attól függ, van-e bennük glükóz, illetve milyen gyorsan alakulnak át glükózzá
a 90 napos diéták főleg azért hatnak, mert iszonyú sok zöldséget/gyümölcsöt megetetnek veled, jobban odafigyelsz arra, amit eszel, és az, hogy közben van "megengedőbb" nap, az meg a lelkednek jó...