Jó reggelt mindenkinek!
Támadt egy kis gondom.
Tehát: 12 l inox kukta, belül vörösréz palást betét, a gőznyílás alatt 10x10 cm dupla vörösréz terelőlemez, a gőznyílás 10 mm vörösrézcső. a szilikongumis csatlakozás után 14 mm átmérőjű 1 m hosszú páracső, amely a hűtő előtt (szilikongumival csatlakoztatva) 8/6 mm-es spirálba csatlakozik.
Na ezt a spirált cseréltem le 14 mm átmérőjű csőre. (Minden cső háromkilnces vörösréz).
(korábban volt a vékony cső miatt kisebb dugulásom, valaki itt írta is, hogy "fékcsővel" nem szabad főzni.)
Ebből lett a gond: szinte dupla előpárlatot kell elvenni, hogy visszakapjam a régi ízeket.
Mivel én 4-6 deciket főzők, ez nékem veszteségesebb lett, bár a kb 75 %-os előpárlatokat elhasználom a gyógynövény elixirjeimhez, de ennyi nem kell.
Lehetséges ez a jelenség?
Üdv: Táltos Károly