Helló Babar66!
Amint már írtam én lemértem a keletkezett flegma mennyiséget. Egy kolléga szintén lemérte, ezúttal is köszönöm neki, és ugyanarra az eredményre jutott. Ha kíváncsi vagy Te is megteheted és nagyon örülnék neki.
A lényeg az, hogy kb. 35 liter cefre főzésénél keletkezik kb. 10 csepp flegma a páracsőben, amit én semminek neveztem.
A csöpögés beindulásakor ennél lényegesen több flegma keletkezik (kb. 10-20 gramm). Ez annak tudható be, hogy akkor még a páracső nincs átmelegedve. Aztán gyakorlatilag leáll a flegmaképződés.
Természetesen logikus is, a pára dinamikáját figyelembe véve, de nem térek ki a magyarázkodásba, mert nem is úgy tetted fel a kérdést mintha érdekelne. Jaa, meg ezt itt nem tanítják és szerintem vétkeztem már eleget az eddigi közlésemmel:-))))
Na, ezért van szükség egy komolyabb sisakra, vagy egy vastagabb páracsőre, ami a hűtő előtt beszűkül.
Jó nedűt!