mtb Creative Commons License 2012.07.22 0 0 41402

Budapest Terep Maraton

 

Hajnal 4-es kelés, pár falat reggeli és 260 km vezetés után 7 óra körül értem a rajthelyre. A reggeli felhőszakadás kissé megijesztett, de bíztam benne, hogy a rajtig vége lesz az esőnek (de főleg a villámlásnak). Szerencsére nagyon jó futóidő lett, ami a talajt sem áztatta fel túlságosan. Volt ugyan néhány csúszósabb rész, de ezek még a kopott talpú Bondiban sem okoztak gondot. 5 km-ig kissé visszafogtam magam, aztán gyorsítottam és szinte teljesen egyedül futottam majdnem 25 km-ig. Ott utolértem egy futótársat, akivel többnyire együtt haladtunk közel 10 km-en keresztül, a Szépvölgyi útig, de ő ott ivózsáktöltés miatt lemaradt. A kijelölések eléggé megbízhatóak voltak, a jelzésváltásoknál vagy hirtelen letéréseknél kellőképpen megerősítve (szalag, narancs pöttyök). Azért az Árpád-kilátónál bizonytalankodtunk egy kissé, mert itt elég közel fut egymáshoz a kék bejövő és kimenő szakasza. Itt közelített meg minket dorkapapa, aki végül a Hármashatárhegyre felfelé ért utol. Kiválóan oszthatta be az erejét (elsőbálozó létére), ha a végére még ennyi tartaléka volt. Végül együtt futottunk be 3:58-as idővel.

Nagyon tetszett a verseny, eddig általam nem ismert szép helyeket, ösvényeket járhattam be. A szervezéssel sem volt probléma, a frissítők elegendőek voltak, bár én csak 4 gélt ettem, meg vizet töltöttem utána( na jó, két pohár kóla is lecsúszott...). Teljesen igaza van Olinak, egy ilyen táv előtt felesleges sokat enni (a hajnalban elfogyasztott két zsemlét  7-kor már nem is éreztem, szinte korgó gyomorral vágtam neki a távnak).

Gratulálok minden teljesítőnek, a 85-ösöknek különösen! Szívesen indultam volna azon, de nyár lévén akár lehetett volna 35 fok is, akkor pedig megfővök...

Pinyo: én akárhogy töltöm fel a garminra vagy a ridewithgps-re az adataimat, 1291 m szintnél nem akar többet mutatni...