akibacsi Creative Commons License 2012.07.22 0 0 41400

Mátra60 

 

Tegnap a terepkupa helyett a Mátra60-at választottam. Sok jót olvastam róla a korábbi években, ráadásul az UTMB-hez is jobban passzolt. Szerencsére nem volt semmiféle időelvárás, így egy jó futókirándulás kerekedett belőle.

Egy csomó cuccot teszteltem, hátizsákkal mentem, vittem botot (igaz csak nehezéknek, mert Ágasvárra felfelé próbáltam üzembe helyezni, de az egyik tagot nem tudtam rögzíteni így csak időhúzásra volt jó). Új cipőben indultam új betéttel, szerencsére a lábaim és az XA PRO3D olyanok egymásnak, mint a borsó meg a héja. (a betét még igazításra szorul)

Frissítésben próbáltam a gumimacit meg valami más gumicukrot, a tapasztalat, hogy a macik túl kicsik, a gyümölcsös az jó méretű. 30 km-nél kevertem egy adag Sponzert, amit még Jakus Bélától kaptam a Zugspitzen, de akkor nem mertem újítani, most belefért. Gyomorilag jó, ízre kicsit fura.

 

Az időjárás vicces volt, Pestről úgy indultunk, hogy hatalmas villámok cikáztak és ömlött az eső. Pásztón nem volt eső, amikor odaértünk, de a 7:45-ös rajt után pár perccel megkaptuk. A városból kifelé egy villám kb. 3 méterrel csapott le mellém... Kb. az első 3/4 órában esett, majd miután már a zoknimból is csavarni lehetett a vizet, akkor elállt és csak a sár maradt utána. A hőmérséklet viszont végig nagyon kellemes volt. 

 

Az útvonal tetszett, sok helyen nem jártam még, Muzsla nyeregtől lefelé a Zhsz, és onnan végig Mátrakeresztesig ismeretlen volt számomra, Havas, Fajzat, Káva, Világos hegy, kedves hegyek ezek nekem.

Ágasvár után sikerült elkavarnom, a sok Mátrabérc után megszokásból a PZ jelzésen indultam el Mkeresztes felé, aztán a zöldön mentem a leírás szerint és csak akkor fogtam gyanút, amikor kereszteztem korábbi utunkat, a térképen viszont nem láttam hurkot az útvonaltérképen. Vissza Ágasvár TH és a zöld másik ágát választottam, erre már jobban illett a szöveges leírás is.

 

Keresztestől megint újdonság, fel a Nyikomra. a Nyikom nyeregnél már elég sokszor jártam, a fene gondolta volna, hogy onnan egész közel egy ilyen technikás csúcs meredezik. Ha lesz két kutyám, asszem Muzsla és Nyikom lesz a nevük.

 

Nyikomról már csak gurulás lefelé, jól haladtam, az elkavarásom miatt újra előztem a már korábban elhagyott sporikat. Lefelé utolértem Vicát, aki a 40-es távon indult és gond nélkül ért végig. 

 

A vége 9:09 lett, kb. 1 km lehetett az elkavarás, így 61 km a teljes táv. A célban maradt erőm egy kiadós nyújtásra, ami edzés után szokott menni, versenyek után már nem. 

 

Kellemes menet volt, technikás terepen, jó jelzésekkel és leírással, kicsit ritkás frissítéssel, szép jelvénnyel a végén.