pléhúsz Creative Commons License 2012.07.22 0 0 19074

Még a LE témához kapcsolódva. Úgy gondoltam elég a D4KB punnyadásból, s csináltam egy 6 késes altalajlazítót a héten, hát bevalva, a nagy Dutra elhányta magát, talán kínban elvitte volna, jó lassan, de legelőszőr a váz tekeredett vissza. Olyan erők léptek fel, amelyeket lebecsültem.

Savanyú képpel, nekem nem jön össze valahogy a D4KB. Két napja újra ráakasztottam a nagy grubbert. Tavaly már csalódtam benne, 70-80 cm-es gazban próbáltam ki, annyira megtetszett, hogy utána árultam a Jófogáson, hátha valaki megszabadít tőle. Szerencsére a meghirdetett fél áron sem kellett senkinek. Ismerőseim közül csak DL-től kérdezhettem, itt nincs senkinek, erre fele nem ismerik. Laci mondta, nála nagyon gyilkos egy eszköznek tűnt. Mondhatjuk úgy is, hogy egy igazi Dutra eszköz, nagy vonóerőt igényel.

A lényeg T-3-ben leresztettem talán 30 cm mélyre, s alapjárat felett vígan vitte. Mivel nem mutatott semmi túlzó ellenállást. Közben megtudtam Dutrástól, hogy ezzel sekélyen szoktak dolgozni. Betettem 15 cm-es mélységre, s O-I-ben sincs akadály. Szalad mint a bolond, rengeteg odalépek még neki lehetőséggel. Éppen eltakrja a nagy Dutrát, kb 2,4 métert művel, szóval ez kell neki.

Egyértelműen talaj függő a történet. De ami egyik helyen nem válik be, máshol szalad.

Persze fordulok kettőt, s mindíg van valami sex, az igazán sohasem dolgozott gépnak. Eldugul a tartálynál, kiakar jönni a belső az 50 éves Taurusból, szervó csőből inkább kifele jönne az olaj. Semmi probléma, ezeket egy nép-nemzeti tudattal fejlesztett traktornál, a föld közepén meg lehet csinálni.

Holnap wellnes programja lesz a D4KB-nek, megyünk a tarackos földbe. Szerintem ott lesz a szeren, ott is.

Előzmény: pléhúsz (19073)