Bekuka77 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 47253

Sziasztok!

 

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni Tőletek.

Van egy 2001-es 1,6-os xsaram, és ma sajnos nem indult. Néhány napig nem használtam, ma próbáltam, de nem. Nem szokása, még sose volt ilyen 2009 óta, mióta velem van. Akkumulátor gyanús volt, mert semmit nem csinált, lámpák voltak, kattogott. Kihívtam az autóklubot, ha már tag vagyok, akksi valszeg kampó, de más is van, nem ismeri fel a kulcsot, a pótot sem. A végére kiírta az 'engine immobiliser fault' hibaüzenetet is, meg a sárga kulcsos lámpa égett végig. Ember nem tudta megjavítani, azt mondta szakszervíz beszállíttatva a megoldás. A jó hír, hogy bevisznek ingyen, a rossz, hogy ha ott cserélnek nekem akksit meg mit tudom én, mit csinálnak, félek, a gatyám is rámegy... Ha muszáj, muszáj, akkor kérlek, javasoljatok egy jó szakszervízt.

Ha nem muszáj, akkor mit tehetünk mi? Elkezdtem utánaolvasni, de ha valaki megszánna a tippekkel, megköszönném.

 

Az akksi csak úgy elromolhatott és az alacsony feszültségszint miatt elfelejthette a kulcsait az autóm, vagy az akksi valami miatt romlott el, vagy mi lehet?

 

Más. Nekem ez a Citrus kb 10,5 l-t eszik. De minimum 10-et. Csak a városban használom, rövid utakra, ez normális? Én úgy érzem, mintha kicsit nőtt volna a fogyasztás, lehet ilyen, elromolhat?

 

Bocsi, lehet, hogy hülye kérdések, de hozzá nem értő lány vagyok, Ti meg itt szakértetek, hátha nekem is tudtok segíteni. :)

 

Köszönöm előre is.

Bekuka