johnny37 Creative Commons License 2012.07.13 0 0 40535

Szia Zsolt!

Bocs, hogy csak most válaszolok, nem voltam gépközelben korábban.
Az IGO-val semmi probléma, tökéletesen navigál (a térképem lehet régi). Nyugodtan rábízhatod magad. Ha uticélként vagy köztes pontként megadod a koordinátákat, oda fog vezetni. A szálloda a túloldalon van, ha Burgasz felé haladsz, emiatt van a nagy vargabetü. Előbb egy 270 fokos jobbkanyar (figyelj a lehajtóra!), átbújsz a Carigradszkó alatt, majd ismét egy jobb ívű kanyar (90 fok), amiből azután balra tartva egy szervizútra kerülsz. Ez már a szálloda előtti rész, ebből nyílik balra a behajtó.
Rendőrökkel az autópályákon sehol nem találkoztunk. A Nis - Dimitrovgrád szakaszon viszont ott vannak, és ahogy láttuk intézkednek is keményen. Többek között egy magyart is láttunk az áldozatok között. A bolgár szakaszokon hasonló a helyzet, de itt mintha valamivel lezserebbek lennének. Erre bazírozni persze nem tanácsos :)
Keddi napon utaztunk kifelé, a török vendégmunkások így szerencsére kis létszámban képviseltették magukat. Az M5-ön csak lézengtek, ehhez képest Röszkénél meglepően hosszú volt a várakozás. Különösen a szerb oldal tartotta fel a sort. Ehhez képest a fizető kapukon pillanatok alatt át lehetett jutni, 2-3 autónál több soha sem volt előttünk. Visszafele ugyanez volt.
Szivatás a határon sehol nem volt. Kizárólag az útleveleket kérték el és regisztrálták (Szig. kártyát vagy útlevelet egyaránt). Egyéb papirokat (biztosítási zöld kártya, stb.) sehol nem kértek, de lehet csak szerencsénk volt. A bolgár matricát (vignette) közvetlenül a határon is meg lehet venni útlevél kezelés után.

Mikor utaztok?

Jó utat kívánok!

Üdv,
Johnny