Ace Combine Creative Commons License 2012.07.09 0 0 40398

"Ez nem Ausztrália vagy a Karib-tenger, ezért járnak ide a turisták szivesen."

 

Azt azért nem hiszem hogy ezért mennek az emberek inkább Bulgáriába, vagy éppenséggel ezért hagyják ki az ausztrál korallzátonyt:)

 

Más. Sajnos itt is terjed a medúza hiszti...

 

Valóban a kockamedúza és az irukandzsi ausztrália környékén él, és valóban tragikus következményekkel jár egy velük történő találkozás. Ráadásul a fent nevezett medúza fajok nem tudják, hogy nekik Ausztráliában kell élniük, ezért (főképpen a kockamedúza) megjelenik az indiai óceán több pontján is, például Indonéziában, Thaiföldön is, ahol több tízmillió túrista áztatja a seggét a 28 fokos vízben. Na most pont ez a helyzet a Portugál gályával is, amiről kevesen tudják, hogy ugyan az Atlanti óceánban él, mégis gyakran elsodródik a Földközi tengerbe is, sőt tovább megyek a nagy számok törvénye alapján jut(hat) belőle a Fekete tengerbe is. A csípése gyermekekre, gyengébb fizikumú emberekre nézve akár halálos is lehet. 

 

De. Európában még nem nagyon volt példa súlyos esetekre. Csak azért írtam le ezt a fenti néhány sort, mert minden nyáron jön az aktuális sláger, a medúza és a cápa. Ne keltsük a hisztit, és ne csináljunk rossz pr-t sem annak a szerencsétlen cápának, sem annak a szerencsétlen medúzának. A medúzák minden évben jó témát szolgáltatnak a bulvárnak, és óriási hír hogy ha Pula-nál cápát fognak, de tessék mindenkinek elkönyvelni magában, hogy bizony vannak, alattunk úsznak és ennek ellenére a lottó ötös esélyének a szintjén van egy komolyabb kimenetelű eset létrejötte. De még a puszta találkozás ténye is ritka, ami ha mégis megesik, akkor kellemetlen, fáj, de az esetek 99,99999999%-ában a nyaralás említésre méltó momentumainak a sorában sem helyezhető el.

 

Minden rosszindulatot mellőve mondom, ha ezt valaki nem tudja feldolgozni, akkor menjen a balatonra, vagy használjon medencét. Aki együtt tud élni a gondolattal, annak elég lesz a naptej faktorszámának helyes megválasztásán aggódni:)

 

Előzmény: Kuutyaa (40393)