Schnurrbart Creative Commons License 2012.07.09 0 0 56656

Megicsnáltam tesztet és az jött ki, hogy valószínűleg nincs PCO-m.

Amúgy nem a nőgyógyász mondta ezt a túlsúlyos dolgot, cask mindehol ezt olvastam. Ő csak annyit kérdezett, hogy nem híztem-e mostanában.

De amúgy én is azért hajlok nagyon afelé, hogy nem PCO, mert egyik hónapról a másikra lettek gondok. Nekem 14 évig szinte napra pontos menstruációm volt, aztán egyszer csak az egyik ciklusban még normálisan megjöt, a következzőtől kezdve pedig semmi.

Az LH-FSH-ra azt mondta, hogy legalább 1:2-es arány "kellene", de sokszor még az sem jelent PCO-t, szerinte manapság túl "divatos" betegésg a PCO, sok nőgyógyász/endokrinológus rámondja anélkül, hogy kizárnának minden mást. Én nem tudom, hogy ebben mi az igazság, nem tudom, hogy iagaza van-e a nőgyógyásznak, de valahogy nem érzem magam PCO-snak. Meg tényleg a petefészkeim is tök "tiszták", hüvelyi UH volt, jó minőségű UH-val és hozzáértő dokival.

 

Tehát kb. egyedül a szőrösödés marad, mint tünet,  meg a teljesen elmaradt menstruáció. De ezek meg kb. minden más endokrin betegség tünetei is, nem?

 

Na mindegy, nagyon remélem, hogy ez a doki érti majd a dolgát...mert akinek a TB-s rendelésén voltam, elég "nagynevű", de ő még csak magyarázni sem magyarázot semmit, komolyan mondom, 2 perc alatt lerendezett.

Ha az "új" doki nem jönne be, nem tudom, hogy hogy oldanám meg a más városba utazást, mert  a munkámból kifolyólag sajnos még Szegedre is nehézkes eljutnom.