Azért ennyire ne vedd komolyan, hogy a réz sisak hiánya miatt aromátlan a pálinkád. :) Jó a réz sisak, de én is teljesen saválló kuktából főzök, kb. 1,5m 15-ös réz páracsővel.
Az ízetlen pálinkának a következő okai lehetnek:
1. Nem is ízetlen a pálinka, csak az ember a sajátjával szemben túl kritikus. Továbbá a főzés napján hiába kóstolod, annyira tel vagy a főzés szagával, hogy nem érzed a pálinka ízét. Ez az alapja annaka városi legendának, hogy a főzés után pár nappal jön meg a pálinka íze. Valójában a főzés után pár nappal tisztul ki az orrunk. :)
2. Túl sok előpárlat elvétel. Ezt gyakorolni kell.
3. A gyümölcs nem volt megfelelő minőségű. Pl. tavaly vettem a Sp..ban ócsó vödrös narancsot, és isteni nedű lett belőle. Az idén is vettem ugyanott, vödröset. Valami kis kesernyés lé lett belőle. Ég és föld, pedig mindent ugyanúgy csináltam.