sylem24 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 9603

Már korábban is írtam ide, akkor leírtam, hogy mely családokat keresem.

Sajonos továbbra se akadtam dédszüleimmel kapcsolatos adatokra. (persze eddig csak az internet adta lehetőségekből építettem családfámat, de eddig nem akadtam el ennyire mint most). Ezért fordulok hozzátok hát ha valaki találkozott már a nevükkel kutatásotok során.

Dédnagyapám Juhász István (1905-1978) felesége Benyiczky Borbála (1909-1977) ők Miskolcon éltek és haltak is meg. Négy lányuk született: Erzsébet; Éva; Ilona és Mária. Éva a nagymamám volt, sajnos nem volt szerencsém őt megismerni, így nem sokat tudok a múltjáról.

A mormonon átnéztem az 1905-ben Miskolczon születteket, de nem találtam rá dédnagyapámra. Persze elképzelhetőnek tartom azt is, hogy később lett bejegyezve, vagy nem is miskolci születésű, bár anyukám és keresztanyukám is úgy emlékszik, hogy Miskolcon születtek mind a ketten. Az egyetlen biztos dolog, hogy Miskolcon haltak meg, meg tudom hol laktak. Próbáltam utána nézni úgy is dédnagyapámnak, hogy esetleg katonaként bejegyezték volna, de nem találtam róla adatot, sőt anyukám emlékei szerint a II. VH-ban biztos nem volt katona, viszont volt egy lőtt sérülése, viszont ennek okát nem tudom. Egyenlőre csupán ennyi információt sikerült összegyűjtenem, ha esetleg vki rendelkezik felőlük információval vagy ha esetleg a Juhász vagy a Bernyiczky/Beniczky család Miskolci (környéki) ágáról tudna valamit nagyon, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem :).

Bár úgy érzem muszáj leszek a levéltárat meglátogatni. Annyit viszont kérdezhetek a levéltárakat látogatóktól, hogy oda előre be kell e jelentkezni, meg kell e írni mit szeretnék kikérni, ill. nincs e ott vmi olyan szabály, hogy bizonyos adatokat nem adnak ki az oda látogatóknak? Ezekről a levéltár oldalán úgy féléve láttam szabályzatot (akkor úgy voltam vele majd akkor átfutom, ha mennem kell oda), de már vagy 1-2 hónapja nem működik a honlapjuk... :(