djkoxi Creative Commons License 2012.07.06 0 0 70697

Üdv Mindenkinek!

 

Ma fogok cefrézni kb 160l meggyet. Érett, egészséges gyümölcs.

 

Megmosom, festékkavaróval pépesítem, ka 3/4-ig lesz a hordó. Vettem fajélesztőt, tápot, ezeket langyos vízben feloldom, majd félóra várakozás után belekavarom a cefrébe. Pincében lesz, most 22 C fok van benne. 1 Kg cukrot is tennék hozzá, szirupolva. Bundát néha lenyomkodom, 3 hét múlva szeretném kifőzetni.Ha a barátom engedi kifúrni a hordó tetejét, akkor megcsinálom a "bugyborékolót" is.

Magot szedjem ki pépesítés után, vagy elég főzés előtt?

Szeretnék finom, illatos, minőségi pálinkát kapni.

Ha valamit még tennem kell érte, köszönettel fogadom a segítséget!