xibig Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7021

Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki arról, hogy a főúton miért van három hete bekerítve a beaszfaltozott rész? A közútkezelő honlapján az volt, hogy csak a településen kívüli utak tartoznak hozzájuk.

Az égetési tilalommal kapcsolatban tegnap sokalltam be. 8 éve beültettük a kertünket gondozzük. Sajnos 2 tövises bokrot is ültettük, ami télen a madaraknak nagyon jó, de most én itt állok egy hatalmas adag szúrós gallyal, amit ember legyen a talpán aki felaprít, és komposztál. Veteményesünk is van, s a gaz iszonyatos méretben burjánzik. Alig győzöm vele a harcot. Tapasztalatom szerint nem jó a komposztba rakni, mert a kiszórt komposzt tele lesz  a gyomokkal. Szegény kuka pedig nem győzi elnyelni.

Én azt gondolom, hogy azoknak az embereknek akik az égetés miatt problémáznak, ill. a vasárnapi fűnyírás ellen próbálnak tenni, annak lakóparkba kellett volna költözni. Ott nem keletkezik kerti hulladék, kicsi a kert, kevés a munka.

Azokkal a telektulajdonosokkal miért nem kezdenek semmit, akik évek óta elhanyagolják a telküket? Nekik nem fáj a fejük, hogy mit csináljanak a hulladékkal...