János 2 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 40230

Bemásolom egy görög hozzászólásod:

 

Busszal mentünk Pestről kb 25 óra volt az út,jó volt mert rögtön elfoglalhattuk a szállást,és visszafele is mikor elhagytuk a szobát már jött is a busz,nem kellett szoba nélkül lennünk.

A buszon nem sokan voltunk magyarok ,de ez végülis nem jelentett gondot,szálláson is ők voltak többségben,hangoskodtak is esténként,de ők nem is a mi buszunkról voltak.

A szállással se volt gond,a környékén ugyan van egy kiszáradt patakmeder,az nem túl szép látvány,de legalább csendes helyen van.

A fórumról egy párocskával jártuk be a szigetet kocsival 2 nap voltunk velük.Mikre jó a fórum..:) ezáltal juthattunk el nagyon szép helyekre: Porto Limnionas ,Gerakas,Navaggio öböl felülről meg még Tsilivi,Exo Hora,Vromi beach,Xigia...( autó bérlés 3 napra 100 eur)Ezen kívűl helyi járattal mentünk be Zakhynthos városba.( jegy 1,6 eur egy útra)Sajnos nem sok helyre lehet így eljutni,és elég ritkán is jár.Fakultatív útra egyre fizettünk be egy hajósra,( 21 eur)ami megállt Xigiánál,Navaggional.Plusz helyben a parton ajánlgattak teknőslessel egybe kötött hajókázásokat,ebből is kipróbáltunk egyet(12,5 eur),de a teknősből is nem sokat lehetett látni.Meg volt egy kék barlangos hajózás is Agios Nicolaosból(10 eur).

Laganas nekem nem tetszett,inkább a mellette fekvő nyugis Agios Sostis,szerintem sokkal hangulatosabb is és esténként végig lehet úgy menni az utcákon hogy ne "zaklassanak" minden ajánlattal.De hát ki mire vágyik, a part valóban Laganasnál a szebb és jobb,széles ,homokos és meleg vízű,főleg délután.De Tsilivire is elmondható ugyanez,csak ott valőszínű az éjszakák is hangulatosabbak és nyugodtabbak.

Éttermek nevére nem mindre emlékszem,vannak eltérések árban,Laganasnál mondjuk a környező települések olcsóbbak.Egy főétel általában 7-9 euro .Itt fórumon említette valaki a Panos nevű kisebb éttermet,itt jók az árak és adagok is nagyok és finomak,egy próbát megér aki szintén Laganasba utazik.(itt egy gyros tál 6 eur, pitában 2 eur)

Előzmény: (10305)

 

Magyarul: a kaja görögbe eruróba annyi mint Bulgáriába levába. Bocsika, de ez van.

Lehet írni mindent, de alma az almával, a körte a körtével legyen összehasonlítva. Bulgáriába: NEM KELL FŐZŐCSKÉZNI, és 10 nap alatt sem lehet végig enni minden kaját.

Üdv: János