Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70564

Már nem az első alkalom h a topikot besorolod a többi sima topik közé.

Nem az!

Hogy miért nem, lássunk kis topiktörténelmet :)

Többször említed a topiknyitót, kezdjük onnan. Megnyit valaki egy topikot, de az nem az övé, vannak plusz jogai, de minimálisak.

Tény h bátorság volt tőle, tiszteljük is ezért. A topikban időről-időre újabb "nikk-csoportok" jöttek létre, és többször is felmerül h hozzanak össze egy közös találkozót. Ez hosszú évek alatt sem jött létre!

Az első csoport akik felvállalták a személyes találkozó kockázatát - ugyanis még jócskán az "illegalitás" idejéről beszélünk - azok az úgynevezett ZD-t alapító kilencek.

Mint később kiderült abban az időben is rengetegen olvasták a topikot, sokan írtak ide, de eljönni csak kilencen mertek.

Az illetékesek felé jeleztük h szretnénk a Pálinkafőzés(otthon) topik keretein belül egy közösségi klubbot csinálni, az ötletet támogatták, javasolták h a klub nyitott legyen, ugyanis a zártak sorra elhaltak.

Az illetékesek feltétele személyes találkozó, és egy nikk-lista //tudniuk kellett kik azok, akik azt ígérik h a topikban számonkérhető rendet tartanak, és nem nekik kell ezzel foglalkozniuk/

Létrejött a személyes találkozó ,ahol megbeszéltük a szabályokat.

Természetesen az MM/Állásfoglalások főbb szabályai a klub-topikokra is vonatkoznak, de az ilyen topikok külön jogokat is élveznek, hozhatnak csak az adott topikra érvényes szabályokat , akár külön moderációjuk is lehet, ezeket a jogokat, ahogy a többi klubtopik, mi is MEGKAPTUK!

Ha megkaptuk, hát élünk is vele. No ezért ne sorold a topikot a sima topikok közé.

A társaság befogadó, bizonyítja ezt a növekvő zárt ZDs levlista és ZD tagság.

Az hogy a "kilencek" valamiképpen meghatározók, had idézzem Zsuzska kollega találó mondását, valahogy így :)

"Tehetek én arról h jó időben voltam jó helyen,ha többen felvállalták volna magukat,akkor  most nem csak kilencen lennénk alapítók"

 

(:)