Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7147

"Mivel a legeltetés felügyeletet kívánt ..."

 

Ezzel most engem meglepsz, az enyémek zömében önálló életvitelt folytatnak, kinek van arra ideje, hogy ott lebzseljen az állatok körül, hacsak nincs folyamatosan a közelükben.

 

Amúgy számomra lenyűgöző az a módszeresség, miként szortírozzák a rendelkezésükre álló étkeket.

Zabos libákat nevelvén a tápot már fele arányban keverem zabbal (se perc alatt ráálltak), ebből momentán fejenként 30 dekát kapnak reggel, aztán ha adódik dinnyehéj, zöldborsó héja, saláta, káposzta, vagy hasonló dolgok, az nap közben valamikor kerül eléjük.

A folyamatos ivóvíz ellátásra kényesen ügyelek.

Begy nélküli barimfiként soha semmiből sem esznek sokat, egy kevés táp-szemes, ivóvíz, egy kevés zöld - bizony ez gyomnövény, de van bőven nekik miből válogatni -, ivóvíz, egy kevés száraz fűszéna, ivóvíz, persze mindez arányosan a nap folyamán, általában a szieszta dívik, félek is ettől a dögmelegtől.

 

Én nem tudom mi a normális, de ezek 30 napos korukban néznek ki így, mint a felvételeken.

Most szerdán lesznek pontosan öt hetesek, de zöme több, mint két kiló.

Nekem nem célom, hogy gyorsan "felpumpáljam" őket, hiszen szeptember-októberig áll szándékomban hizlalni őket, addigra úgy vélem a kert éppen tarra is lesz kopasztva. Erre ugye az lenne a legjobb, ha mind gúnár lenne, de most még fogalmam sincs, hogy melyik milyen nemű.

Birkák, gidák, tyúkok és kakasok után nekem ez bizonyos értelemben szórakozás is.

 

 

Előzmény: juhosttt (7143)