János 2 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 40116

Tegnap jöttünk haza Obzorból. Szerda este volt egy felhősdzakadás, de másnap reggel szinte mintha semmi nem történt volna. A víz 25-27 fok körüli és Obzorban semmi hínár, még a vihar után sem.

Alapvetően a sörnél, üdítőknél láttam jelentős drágulást 2011-hez képest. Azonban üzletben most is van 1 Leváért és vendéglátóhelyen 1.5 leváért sör. A drágulás alapvetően a közvetlen tengerpartar vonatkozik és az árszórás nagyobb a megszokotthoz képest. Tehát még Bulgáriában is nehéz a reális összehasonlítás, nem még más országhoz viszonyítva. Árat nem szívesen /mert fölösleges vitát gerjeszt/, de írok. Két fő normális két fogásos ebédet, kávé+sör 20 Leva alat a tengerparti étkezdékben nem kap, de inkább ettől 4-5 levával több. Persze a sima rántotta csak 2 Leva. Azonban pizza sincs 1 Leváért /mint valaki írta néhány hete, hogy hárman 28 ezer Ft-ból kijöttek/, az ár 2-2.5  Leva.

 

Azonban senki ne ijedjen meg az árak szerintem alapvetően jók, bármely országhoz képest, főzni nem kell, jókat lehet enni. Azonban naponta 17  Leva nem elég /mint valaki kérdezte néhány hete/. összegszerűséget nem írnék, mindenkinek igény és lehetősége szerint.

 

A pénzfelvétel péntek délután 148,1 Ft-ra jött ki, a pénzfelvételem külföldön is elvileg díjmentes, elszámoláskor maj kiderül.

 

Üdv: János