Mai főző szakkörünk témája:
[Duna maraton 2012]
Röviden: brutál melegben elég jó időt sikerült tekernem.
Rajt előtt megkerestem a szerviz sátort és fullra pumpáltam a gumikat, kaptak 3 bart.
Hát ez jó sok. De elöl miért ne, ugyabár azért van a teleszkóp hogy ne rázzon.
Hátul meg a felütésvédelem miatt jobb a békesség.
Na tehát Visegrádról rajtoltunk, aszfalton indítottunk Pap-rétig. A szokásos módon indítottam, erős pulzussal, hogy minél előbb legyek a terepre menetel előtt.
Meg azért, nem mindig így jön ki a lépés :)
25 km-nél még mindig olyan középtávosok között tekertem (a hosszú és közép csak Dobogókőn vált szét), akik általában jobbak nálam (Noé Balázs, Cseh Veronika).
Pilisszentkereszt után a piroson, még az aszfalt előtt van egy nagy meredek, leváltottam kistányérra (22-es, ősi háromtányéros rendszerem van még). A hajtómű felkapta a láncot, hopp, itt toltam.
Ciki volt, mert épp ritmust váltottam volna az emelkedőhöz Cseh Veronika mellett, de aztán bénáztam egy sort a beállt hajtóművel.
Egyébként nekem még egy helyen kellett volna kistányér: a dobogókői sípályán, de még az alján próbáltam. Sajnos megint felkapta a láncot, ezért inkább toltam-futottam.
Ez a sípálya 10 perces szakasz volt és legalább egy percet vertem a mögöttem jövő 3-4 emberre, lám milyen jó dolog a futós-szintes edzéskiegészítés.
(Végülis nem ördöngösség, a pálya alja megy csak direktben, de a tetején a szerpentinen kell menni. Elvileg kitekerhető, mert csak 15-20% az emelkedés a kanyarok között, a kanyarok viszont neccesek. A görcsveszély és a kistányér hiánya miatt inkább nem erősködtem.)
A kulacsban nem volt ideje megmelegednie a folyadéknak, fogyott rendesen.
Minden frissítőnél újra töltöttem a fogyást, mellesleg összesen elfogyott hat zselé és három magnézium.
Negyedik óránál kaptam egy defektet, ekkor ment el Lebedy Máté, aki egy óra után szokott elhagyni. Csodálkoztam is.
Itt hagyott el Dante is (bikemag fórum), vele többször kerülgettük egymást (mellesleg ő volt ma a hivatalos szállítóm). Őt egyébként később valahol egy lejtőn visszaelőztem, bár nem vettem észre, úgy látszik az útra koncentrálok.
Szóval szúrt defekt volt, azonnan kisziszegett, gondosan cseréltem belsőt és úgy pumpáltam újra, hogy a leendő a köves lefeléken ne kelljen gondolkoznom.
Elég sokat szereltem (lukkeresés, ez alapján külső átnézés, csere, pumpálás), utólag kiderült hogy 9p45mp telt itt el, az árnyas fák alatt.
Felálláskor viszont begörcsölt a combom, ekkor kaptam be az utolsó Mg-t. A Pap-rétre menő aszfalton még agonizáltam, aztán fokozatosan egyre jobb lett a comb, és gurultam egy max. sebességet.
Az utolsó félórában nem volt már semmi gondom. A lefelék még mindig tetszettek, valahogy a por ellenére sem sikerült besokallnom, pedig igyekeztem rendesen.
A végén még megpróbáltam utólérni valakit, és miután lassan közeledtem, gondoltam, hogy hosszútávos. Az is volt, sajnos tizenpár mp hiányzott. De legalább sikerült a pulzust jól felvinnem még a végén is.
Statisztikákok.
Master 2: 5. hely, abszolút 51. hely jött össze. Köszönhetően a főzőszakkör miatti sok kiesőnek.
Idők: 5:11 bruttó, 4:55 tekert idő. A különbségből 10 perc defektszerelés volt, 6 perc frissítés. De ez a hat perc szerintem nem veszett kárba.
Táv: kb. 86 km, szint 2400m.
Technika: poros lett.
http://ridewithgps.com/trips/749607
http://www.temposport.hu/download/2012_dunamaraton.pdf
u.i.: csak most tűnt fel, mennyi 29" kerekű bringa lett, ez valami olyan újdonság, ami miatt mindent cserélni kell, hát jól megy a kerékpár iparnak...
A láncfelkapás okát még nem néztem meg, elvileg 0 km-es láncot raktam fel, lehet hogy a kistányér kopott?