Namostatuti Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70444

Igen,jópár dolgot tudok a főzés menetéről, 2/3-3/4-ig szabad tölteni, először erősebb fűtéssel, majd mikor melegszik a páracső, visszavenni a teljesítményt, lassan,egyenletesen kell lefőzni az alszeszt. Az alszeszt lepárolni már 80-90%-ig töltött edénnyel lehet, mert nem habzik fel. Szintén erősebb kezdeti fűtéssel, majd később lassan, egyenletes fűtéssel, réz elejét (alszesz mennyiségének 0,5%-a) elvenni, aztán az előpárlat, amely 1%-a az alszesz mennyiségének, ezt is elkülöníteni, utána jön a középpárlat, majd amikor kezd főtt, fazék illata, íze lenni, az az utópárlat, azt is el kell különíteni (alszesz mennyiségének kb 25%-a), mikor a lefolyó szesz 45-50%-os, akkor kezd átváltani utópárlatra, ekkor figyelni kell, javasolják 5 db 0,5dl-es poharat egymás után megtölteni a lefolyó szesszel, és felhígítva megkóstolni őket, amelyiknek rossz íze van, onnan kezdve megsemmisítendő az utópárlat, és a főzés befejezhető. Naggyából ennyit tudok,illetve vélek tudni a pálinkafőzés rejtelmeiről, ha valamit nem jól tudok, javítsatok ki, mert jó minőséget szeretnék itthon előállítani, a vizet meg megoldom! :)

 

Üdvözlettel: Namostatuti

Előzmény: snapszmester (70439)