Namostatuti Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70427

Szép estét minden kedves sporttársamnak!

Olvasgatván a fórumot, látom, azért vannal itt nyulas oldalról is ismerős nevek, na, de ne húzzam a dolgokat, mint nagymama a rétestésztát, vettünk egy 17l-es rozsdamentes kukta alapú pálinkafőző berendezést, olyan szempontokat miatt, mivel van olyan gyümölcs, ami kis mennyiségben áll a rendelkezésünkre, ezért ezeket külön-külön ki tudjuk főzni. Most leforrt a meggycefrém,és holnap reggel, szerintem inkább hajnalban nekilátok első házi pálinkafőzésemnek. Kérdésem az lenne, valaki dolgozott-e közületek már ilyen berendezéssel, illetve ha igen,mikre figyeljek, miket tartsak szem elött? Hőmérő nincsrajta, ezért csak sacc/kb lesz a hőfok, amit egy kétlapos gázrezsó fog szolgáltatni. Az tiszta, hogy lefőzöm az alszeszt, akkor utána mégegyszer lefőzöm,és az elő, illetve utópárlat közötti rész lesz a pálinka. De, dessztillált vizet honnan szerezzeka szeszfok beállításhoz? Vizet engedjek át a főzőn, és az megteszi? Hol lehet desztillált vizet beszerezni? Tanácsokat jó szívvel fogadok, és hálásan megköszönök minden jó szándékú segítőkész szakmai társamnak!

Üdvözlettel: Namostatuti