deszegregator Creative Commons License 2012.06.29 -1 0 70404

Mostanában még hígitás előtt átengedek rajta szinte mindent, tehát nem nagyon van összehasonlítási alapom.  Régebben én is tesztelgettem, illetve a fórumon felbukkant már néhány ilyen érv, hogy veszít az illatból aromából a cuccos, ha át van az ioncserélő műgyantán engedve. Nos a pihentetett kész páleszt átengedve én is tapasztaltam aroma, illat csökkenést, de néhány hét múlva , a megbolygatott, majd lenyugodott párlatot vizsgálva az eredetihez képest nem találtam különbséget , illetve annyit hogy az ioncserélt simább. Minden csurgatás, töretés jár némi aromaveszteséggel, azonban úgy vélem nagyon pozitív az ioncserélő használata, amióta használom nem sikerült karcos pálinkát párolnom. Mindenesetre nem foglalnék állást atekintetben, hogy okoz e, és ha okoz mi miatt ( a szimpla csurgatás, vagy maga az ioncserélő?) aroma és illatveszteséget az ioncserélő használata. Rézhűtőm van, így zömében ezután is ioncserélő áldozatai lesznek a párlatok :_))

Előzmény: hal65 (70376)