Hello mindenki.
Köztudott, hogy a kajszi fagyérzékeny. Sajnos, a húsvéti fagy nálam is elvitte a termés 100 %-át. Én legalább is úgy tudtam. Tegnapi nap folyamán lettem figyelmes egy kis sárgászöld foltocskára a kajszifán. Tüzetesebb vizsgálatom eredményeként kiderült, hogy az a kis zöldessárga valami a fa déli oldalán, úgy kb. 3 m. magasan 1 (egy) szem gyümölcs, mely túlélte a fagy leheletét.
Több problémám is felmerült most nagy hirtelen:
Várjam meg, hogy megérik és lepotyog?
Magozzam ki, vagy mehet bele a mag is? Nem lesz ciános, mert nem szeretném feldobni a bakancsot!
Mennyi idő alatt fog ez kiforrni?
Savazzak, vagy ne savazzak? Egyébként le a savazókkal!
Élesztő, cukor, pektinbontó. Jó ez a sorrend. Mennyi cukrot tehetek bele?
Most egyelőre ennyi, ha még valami eszembe jut, majd kérdezek, mert úgy tudom, hogy itt a fórumon csak csupa jószívű segitőkesz nagytudási tag van jelen. De azt nekem senki ne mondja, hogy olvasak vissza, mert ilyen marhaságokra nékem nincs időm!
Minden jót.
Józsipapa
Sürgős lenne... :-)))