md2012 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 47541

Kedves Szakértők Thaliások!

 

Hosszú ideje olvasom a színvonalas fórumot, gratula és köszönet érte! Sajnos az autókhoz nem értek, de egy igen idegesítő probléma miatt most mégis a segítségeteket kérném:

 

(1.4 8v 2004) Reggel hidegindításnál, jellemzően párás időben nem indul. Lehet bármilyen évszak. Hibakód nincs, trafók jók, gyertya jó, gyújtókábel szett cserélve, műszerfalon hibajelzés nincs, indító motor forog, immo jó. Az AC pumpa viszont nem megy, nincs az az ismerős búgó hang a gyújtás ráadásakor.

Ritkán csinálja, de az autó nekem a mindennapi munkához kell, ezért nagyon kínos, ha nem megy. Bő 3/4 éve áll fenn ez a helyzet, volt már több elektromos szerelőnél is, de persze ott nem csinálta, még több napi állás után sem.

 

Nemrég itt a fórumon CIXX 2012.06.16 07:01:53 © (47461) a következőt említette:

"De nem indult, csak tekerte az önindítót. Egy szintén Thalia tulajdonos odajött, majd felnyittatta velem a motortérajtót, és a bal oldalra mutogatott, hogy a doboz alatt mozgassam meg a relét (piros kocka).

Ettől(?) ezután elindult."

Ránézésre a "piros kocka" az S1.65-jelű lehet a képről, az akku mellett. Máshol olvastam valami Ac pumpa reléről... Nem tudom mi ez a piros relé (?) hivatalosan, de annak a környékén szoktam elkezdeni mozgatni a kábeleket, csatlakozókat. Kb. 10 perc matatás és az Ac életre kel és minden gond nélkül működik onnantól, egész nap.

Sajnos a szakik, mivel nekik nem csinálta ezt a jelenséget, nem tudtak rájönni.. Nekem már nagyon elegem van ebből, ha bárkinek lenne valami hasznos hozzászólása, azt nagyon megköszönném!