Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 21596

"Senki nem kényszerít rá..."

 

Nem is. Ezért veszem máshol a telefont, és ezért nem a legfrissebb modelleket veszem. Az Extreme Digital például az utolsó jó Nokia telefont, az E52-t ötvenezer forint alatt adta számlával, garanciával, tokkal, vonóval hálózatfüggetlenül, mikor a szolgáltatók még mindig hatvan felett "akciózták" hálózatfüggve.

 

Samsung okostelefont például olcsóbban lehet számlával, garanciával, legálisan, bontatlan csomagban vásárolni, mint amennyiért prepaid csomagban a szolgáltatók kínálják.

 

Jó jön persze az "olcsó" hűséges-network lockos telefon alkalomadtán, de persze ezzel a húzással a szolgáltatók egyúttal tönkretették a készülékek független piacát. Szerencsére nem sikerült teljesen...

 

De visszatérve a topikcímre, a Voda például eladta a vevőinek akcióba' a Huawei modemeket, majd kihúzta alóluk a szolgáltatást, most *hatják a modemeiket a becsapott vevők, akinek már nincs elfogadható árú és konstrukciójú prepaid adatszolgáltatás, a készüléket pedig nem vihetik át másik szolgáltatóhoz.

 

Ezért veszek én általában független készüléket, és ezért szívom meg, ha véletlenül mégis feladom ezt az elvet. Persze a függetlenség is más lenne kicsit, ha a szolgáltatók nem kartelleznének.

Előzmény: Meister (21595)